VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

10 år sedan, men nu är det dags!

Nästa vecka ska jag gör något som var nästan 10 år sedan sist, min kusins fru fyller 40 år och detta ska vi tillsammans med hennes vänner och vår familj fira i Sälen. När jag var lite åkte vi alltid kortvecka tillsammans med en annan familj till Lindvallen och mina minnen av det är är helt underbara. Så skoj vi hade som barn, både jag och min bror njöt varje gång vi skulle åka dit.

Vi har avvaktat inför att Wilhelm skulle bli 3 år och nu klaffade det med att Sofia fyller 40, så vi har bokat en hel vecka i Lindvallen. Vi kommer inte stanna hela veckan, men det är skönt att kunna komma längre än kortvecka. Stugan ligger i rödabyn och  nära till alla roligheter. Igår satt vi hemma med mamma och pappa och planerade vad vi skulle ha med upp. Blir som på den gamla goda tiden, laga lite mat hemma redan innan och komplettera där uppe.

Barnen ska gå i skidskola och förhoppningarna är att de ska gilla att stå på skidorna, förr hade man full utrustning med sig, men vi väljer att hyra då vi känner att det blir smidigast denna gång. Märker vi att killarna gillar att åka, kanske vi införskaffa oss eget till nästa år, men nu ska det bli premiär.

Jag har läst mig till lite info och det har hänt en heldel sedan jag var liten, skidskolan har en maskot som heter Valle och vi har försökt förbereda dem på att de ska vara där ensamma och att de ska få lära sig åka själva. Jag har hört av andra att det ska vara super bra, man lämnar barnen och hämtar när det är slut. Jag ska vara helt ärlig att säga att jag gärna hade stannat och tjuvkollat lite, men förstår den pedagogiken. Det är mycket enklare för barnen att släppa loss, utan att ha mamma och pappa i hasorna.

Jag och Johan ska försöka åka lite, vi får kanske avvakta första dagarna och se hur det fungerar på skidskolan.
Men sen ska det bli några åk i backen. Senast vi var i sälen är 10 årsedan, men att åka skidor är väl som att lära sig cykla, man glömmer aldrig av hur man gör. Mamma och pappa ska inte åka, de har utlovat att åka pulka med grabbarna så vi får lite tid i backen om vi känner för det.

Jag hoppas även att ni kan få ut mycket info om ni planera skidresa framöver. Ska bli super kul!

Kommer bli en underbar semester, svettiga-långkalsonger och träningsvärk.
Här kommer vi

img_2844-5.jpg


Kommentarer


  1. Sandra 23 januari, 2017 on 15:45

    Skidsemester med barnen är så härligt! Vi kom precis hem från en hel vecka i sälen med våra tre barn (2, 3, 5 år). De små åker med sele och den stora själv. Så himla roligt. 🙂 Om pojkarna får kläm på åkningen kan jag verkligen rekomendera trollskogen i hundfjället. Våra barn älskar det!

  2. barnrumsinspo 23 januari, 2017 on 16:38

    Hej Sandra, det låter ju helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen att de får kläm på det, jag har fått för mig att jag kanske inte ha tålamod att lära dem. ” säger pedagogen” men jag är rädd att de blir lite rädda och att jag kanske trycker på för mycket för att de ska fixa det.
    Det är bättre att ett proffs får lösa det =).

    Ska kolla upp det här med trollskogen.Ska bli fantastiskt roligt och se deras reaktioner. Tack för tips <3
    Vänligen Hanna

  3. Frida 23 januari, 2017 on 21:36

    Men åå så roligt! Tror ni kommer få det super! Vi åkte upp till Romme för ett år sen med barnen. Just för att de skulle få prova på att åka skidor. Det gick över förväntan även om vår äldsta hellre ville leka i alla stora snövallar som kanonerna gjorde.

  4. barnrumsinspo 23 januari, 2017 on 23:14

    Å låter super härligt och blir lite mer lättad för varje kommentar att barnen bara älskar att åka. Jag hoppas mina känner likadant när det väl är dags ❤ kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna