VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lekstugan är klar!

Nu är den klart, i alla fall för i år.. Helt underbar känsla att få släppa in grabbarna i ”sitt”hus som de pratat om hela sommaren. Färgkombinationen som jag valt i stugan är turkos, grå och vit. Lite liknande som vi idag har i Henris rum. När vi gjorde om hans rum för snart ett år sedan blev jag helt kär i turkos, vitt och grått ihop så jag vill inte riktigt gå ifrån den trenden än här hemma.

I en lekstuga behöver man inte ha så mycket för att fantasin ska kunna ta plats, det räcker med lite träleksaker, några möbler och annat smått och gott för att leken ska börja. Lekstugan är steg ett i vårt projekt ”friggebod”. Eftersom att det är en friggebod kan man få till lite mer ”rumkänsla” i stugan. Det finns utrymme för både det ena och det andra. Stugan är 15 kvm och den kom som modul, vi har inte ritat den själva.I lekstugan har vi valt att behålla det trägolv som kommer till friggeboden, råsponten ska i framtiden laseras (om jag får som jag vill) men som sagt kul att förändra ibland.

Tavlor- bloomingville / Spis- Bloomingville/ Kista- Kids concept/ Girlang- Talking tables/
Kakor- Kids Concept/ Melonlampa- Leklyckan/ Pall- Alice & Fox


Vi valde att måla alla väggar i vitt, dels för att få upp ljuset i lekstugan (då det endast är två fönster här) och sen är det ju alltid så mycket enklare att tillsätta färg i form av leksaker och andra roliga detaljer. Känns lite som om bilderna får prata för sig själv. Länkar på allt finns under bilderna.
Budskaps lådor- BloomingvilleStålhylla -Don by deer / Glassar-Kids concept/ Tårta – Kids Concept

Spegel- Alice & Fox / Mattta – Sebra / Kudde – Littlephant / Soffa- Kids Concept / Hyllor – Don by deer /Anslagstavla – Bloomingville / Docksäng- Smallstuff/

Förvaringspåse – Tellkiddo / Blå filt – Kids Concept / Förvaringskorg – Bloomingville /
Möbler- Alice and fox / Matta – Kids Concept


På kvällen tänder vi de här underbara slingorna, jag har inte bestämt mig än ( där av taket inte isolerat och klart) jag är så sugen på att göra en stjärnhimmel här inne. Men än så länge har jag använt mig av slingor ifrån Watt & veke, för att spana in känslan lite innan jag gör något ”på riktigt”. Barnen ska verkligen få leka här inne, men jag vill även att vi kan ha lite mysiga stunder, sagoläsning och kanske till och med övernatta här. Så lite mys måste man kunna plocka in ;).

Vill ni läsa om hela projektet kan ni läsa mer om det
———–HÄR————

Vad tycker ni? 


Kommentarer


  1. Petra - Tappakilon.com 18 augusti, 2016 on 12:03

    Wow va fint! Kan tänka mig att killarna var överlyckliga. 🙂

  2. barnrumsinspo 18 augusti, 2016 on 13:35

    Tack petra, vi gillar det med. Och igår när de lekte där var de verkligen lyriska.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna