VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Knäckis tack! 

Efter varit på gullmarsstrand har jag tjatat om deras fröknäcke jag fick till frukost. Nu har jag inte det receptet, men när jag kom hem igår kände jag lukten av nybakat. Då har Johan gjort 6 plåtar knäckebröd till mig, han vet hur mycket jag gillade det. Vi har aldrig gjort det innan, men var tydligen super enkelt. Och knäckebröden blev super goda, den största boven av att äta igår var Henri. Han bara älskade smaken och det första han sa imorse var:

– får jag knäckebröd?!

De är glutenfria, sockerfria,äggfria & mjölkfria och görs på 5 minuter. Recept hittar ni under bilderna. Helt klart värt att testa för det var så gott.

Form: Miljögården
Hannakaffepanna.se

Recept:
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Detta ger ca 2-3 plåtar. Se till att kava ut ordentligt så ni får spröda knäckebröd.
1. blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Rör i oljan & vattnet (vill man kan det få vila ca 10 min så det binder ihop bättre)
3.bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, kavla ut så mycket det går. Dela gärna på dem innan.
4.In i ugnen på ca 150 grader (de ska gräddas i mitten). 1-1 1/2 timma beroende på hur tjock er deg är.
kolla bara så ni inte bränner dem. Strö på flingsalt ovan på.
Klara, låt dem stå på galler eller liknande när de ska svalna.

5 min att röra ihop, 1timmas väntan och sen kan du servera det med smör, tapenada, ostar mm.


Kommentarer


  1. Marie 17 juni, 2016 on 09:17

    Oh så gott

  2. barnrumsinspo 19 juni, 2016 on 09:08

    Är helt galet gott, måste testas! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna