VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kräftsafari eller krabbsafari?! 

I söndags som ni säkert sett, packade jag väskan till vackra gullmansstrand.

Som vanligt fastna jag i trafiken och kände mig lagom stressad när jag kom fram. Men att köra in på parkeringen och möts av lugnet vid havet… Var perfekt medicin för mig, stressad som jag var.

Packningen var ganska tunn till första aktiviteten. Stövlar, regnkappa och ett leende. Vi skulle nämligen ut på kräftsafari. Har aldrig hört talas om detta, trots att man bor på västkusten. I stövlarna och på båten där jag möttes av både kända och okända bloggare från bloggportalen womsa som bjudit in mig. Denna helgen skulle bli ert startskott för deras lansering av en ny bloggportal som de startat upp.

Är så imponerad av människor som vågar och tror på sina drömmar så mycket att de förverkliga dem!

Kräft-saffari skulle visa sig bli mer krabbsafari, vi hade lite otur med burarna, men några godingar fångades in.Burarna  hade våra två guider lagt  ut tidigare. Vå uppgift var att plocka upp dem och se vad vi fick för roliga kräftor.
När de tömt alla burar igen, slängs de i för nya fångster. Det sparades några djur på land utöver kräftorna som vi fångat.  De skulle få se vatten igen efter vår lilla djurlektion.  Under vår fikapaus  åkte vi runt och fick en liten guidad tur kring stället. Vi åkte även in bland sälarna som inte alls var så förtjusta att vara med på bild. De var mest trötta och jag såg först inte skillnad på dem och stenen de låg på. Precis när jag skulle fota stack sälen ner i vattnet. Efter det fick vi en lite utbildning i en del av skaldjuren som vi fångat i burarna. Sjöstjärnor, sjöpung, sjöpenna och en massa andra skaldjur fann vi i det stora blå. Som jag helt ärligt inte visste att de fanns..

Kuriosa

 kräftan byter skal, ser den små dassig ut är det snart dags för den att byta om. Allt återställs och kräftan blir som ny utan revor, tappade klor osv. 

•kräftan kan leva bra med bara ett öga. Den känner sig mest fram.


När vi minst anade det, plockade vår guide fram lite goda, nykokta kräftor. Snacka om smaskigt, kändes så harmonisk och skala kräftor på båtgolvet tillsammans med så fina tjejer. Miljön, tystnaden och kräftorna gjorde mumma i både stjäl och mage.

Detta var en av aktiviteterna man kan göra på gullmansstrand. Vår tur var ca 2 timmar, men i vanliga fall är den en aning längre. Har du aldrig provat kräftsaffarie så är det väl värt ett besök. Passar både barnfamilj som vuxna. När vi var klara var det dags för nya äventyr. Det kan ni läsa mer om imorgon!
Kram<3


Annons

Kommentarer


  1. Tessochlex 14 juni, 2016 on 16:48

    Men å vad ni måste haft det bra. Älskar verkligen skaldjur. Och helt underbara bilder, tur med vädret dessutom.

  2. barnrumsinspo 16 juni, 2016 on 08:32

    Ja super tur med vädret, du har ju inte så långt. Ta och åk hit för att ladda batterierna! Lovar att du inte bli besviken! <3

  3. Marie 17 juni, 2016 on 09:13

    Men ohh det är ju helt magiskt fint där. Vi har firat semester vid Smögen varje år, får sådana vibbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna