VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

När kan barnen handla själv?!

När går era barn och handla ex mjölk själva? Detta var en fråga som jag ställde i min story igår på inspomamman. Alla svar är så olika och många ville att jag skulle dela lite med mig av svaren jag fått, så here it goes.

Först tänker jag att allt handlar om var man bor, hur nära butikerna ligger, behövs en väg korsars och självklart alla barn är olika. Inget rätt eller fel finns!

De flesta som svarade hade skrivit att barn mellan 8-10 år. Men ni var många som också svarade 5-7 år. ALLA MINA VÄNNER svarade att det hade ju Henri klarat galant inga problem?! Är det jag som är hönsig🤔😂?

 En fundering jag hade kring detta var också är det inte så att man faktisk kanske släpper iväg första barnet senare än vad man gjort med andra?’

Jag har ju ingen aning ännu men om man skulle säga att Henri får gå nästa år, Wilhelm frågar om han få hänga på. Då tror jag nog att jag hade sagt ja. Men då är han ju enbart 7 och Henri 8 år. Ah, kan bli 10 och 11 med 😂. 

Men åter till svaren: de som hade Låtit yngre barn cykla till butiken hade nästan alltid nära till butiken eller en äldre kompis med sig. Var många liknande svar där och så var barnen mellan 5-6 år.

Sen var en ganska stor genrer 8-10 år. Där skrev många då att de hade länge till butik, stora vägar skulle korsas och sen självklart som jag har känt att hönsmamma ( som jag är) är det svårt att släppa kontrollen helt.

7 år var minst som svarade och det kanske är för att de börjar bli stora då, men man litar inte fullt ut på dem heller.

Många svarade med att de satte sig utanför i bilen. Barnen hade fått kontanter och gå in och handla,  träna lite när man sitter i bilen och väntar på dem. Kanske en smart övning inför framtiden. Övning ger färdighet så varför inte ❤️

Tack för att ni alltid svara på mina frågor och att vi kanske kan hjälpa varandra att bli lite klokare. Men kom ihåg alla barn är olika så det finns inget rätt eller fel här❤️DC439079-23CB-4EB8-84A9-357005C31A17

Kommentera

Annons

Hur gör jag?

Ok, nästa vecka börja Isabelle inskolning och mitt i allt detta är det Formex.
Johan har inga möjligheter att ta flesta veckan av inskolning. Och mina föredrar sa att de kan gå med henne 2:a dagen som jag kommer vara iväg.
Men det känns bara så fel i mitt hjärta. Jag vet inte hur jag ska få ihop det och sitter nu här med världens samvetskval. Jag har många härliga samarbetspartners som har nyheter att visa. Och möten som rullar in i kalendern. Varje mail jag får om att boka möte eller vi ses väl på Formex för vi vill visa detta osv..
Får mig att må lite halvdåligt då jag inte bestämt mig än hur jag ska göra.
Samtidigt som jag inte vill lämna Bellis i sticket, är detta ett jobb och ett jobb är ett jobb. Precis som Johans (lite skillnad då han har nytt jobb och inte kan lösa det).
Men i nuläget har min lilla tjej blivit såååå mammig och då känns det ännu värre att faktisk åka iväg när hon redan stå inför många nya situationer.
Hur hade ni gjort?

1F449259-557A-42BE-9D98-B393CBEF34F4

Inskolning?
Hon kom ju nyss 😭❤️

Processed with VSCO with a5 preset

Kommentera

Annons

Nytt till barnrummet

Igår satt jag hela eftermiddagen och spånade på Henris rum, med en liten intervju så fick jag fram att han vill ha lite mörkare rum, med skog eller djur i rummet.
Både han och Wilhelm är inne på det just nu. Han vill gärna ha ett skrivbord för när han ska göra läxorna, en egen garderob (slippa dela med Lillebror), Henri älska grön, blå och vill gärna ha in det i hans rum. Jag vet inte hur ni har det hemma. Men Henri är ingen lekare längre, han leker med Wilhelm när han känner för det. Annars är det pyssel och spel för hans del. Känns tragisk att säga att han inte leker längre. Han är dock inte i behov av alla leksaker.

Så vi kommer fokusera på Tv:n i hans rum, skriv/pysseel-hörna och legot ska vara i hans rum.
Jag gjorde en liten moodboard till honom igår och han älskade det. Han blev genuint glad och jag tror att det kan bli riktigt bra med detta koncept.

Vi kommer börja med Henris rum. I normala fall brukar vi köra igång med halva hushållet direkt. Men det var när vi jobbade ihop jag och Johan. Barnen måste kunna vara någonstans under tiden det renoveras. Så nu börjar vi med Henris rum från noll.

Henris rum är lite mer jobb då han har en garderob med garderobsdörrar som måste flyttas. För att göra detta måste vi kommit överens om förvaringen och varit och inhandlat den först. Så detta projektet kommer ta ett tag, men hoppas att ni känner att ni vill hänga på vår renovering.
I detta rum finns även en panelvägg som vi satta upp när vi flyttade in i huset. Den har gjort sitt nu och kommer att försvinna. Sist vi plockade en panelvägg så fick vi spackla om hela väggen och göra om totalt. Så vi förvänta oss att det även kommer vara så denna gång.

Om det blir den här tapeten eller inte får vi se, men var denna jag tänkte på direkt när jag tänkte djungel, djur mm.


IMG_04861. Tapet // 2. Taklampa// 3. Spegel // 4. Kudde // 5. Sängkläder // 6. Barnsoffa // 7. Zebra lampa // 8. Tigerkudde // 9.Panterkruka // 10. Vägglampa
Annonslänkar. IMG_0473

Kommentera (2)

Annons

Ni som vet, vet!

Känslan över att röra sig med mina barn har varit ett av mina mål. Att kunna leka, busa och bara göra roliga saker ihop. Igår var jag påväg ut på promenad. Sen frågade jag killarna om de ville hänga på. Efter jag lyssnat till  Anders Hansen sommarprat kände jag att de måste röra på sig mer.  Ni som har lyssnat på hans sommarprat vet vad jag pratar om. Jag har alltid vetat att rörelse är viktigt för hjärnan. Men efter lyssnat på honom, fick jag någon aha upplevelse. Blandat med mitt vanliga mål om att kunna göra saker med barnen när min kropp blivit starkare gör våran runda igår till något jag är extra glad för.

Redan efter 100 m frågar lilla W, när är vi framme?!

Tanken var kanske 1-2 km men det rullade på så bra och vi småpausade lite, så vi tog en runda på 4,3 km. När vi kommit halvvägs kom det ösregn och barnen var så grymma för de brydde sig inte. Vi fortsatte som ett team och när vi var hemma efter 45 min så var de så glada att de fått följa med mig. Klart det inte gick så snabbt, inte det som var målet. Rörelse ska vara kul och detta ska vi göra om igen! De hade roligt och jag hade roligt. Det enda som betyder något ❤️ Stolt över mina grabbar. Brukar ni aktivera er med barnen?! 

Gillar ni inte sommarprat eller missat så finns det en ni inte får missa och det är just Anders Hansen. Lyssna på den HÄR40E15CD6-ACD0-4988-9BBF-2988F0781085

Kommentera

Annons

En era håller på att ta slut.

Innan sommaren hittade vi Henri i soffan på morgonen. Han vaknade på nätterna och la sig på soffan. Vi undrade varför och svaret vi fick var att lillebror alltid snarkar. Så han kan inte somna om. Henri är som mig, vaknar enklare än andra i familjen och har svårt att somna om, när han väl vaknat. Vi pratade redan innan sommaren om att kanske dela på dem. Att de fick varsitt rum, men sen kom sommaren och det har legat på is. När jag kom upp imorse låg Henri åter på soffan. Så nu sitter jag här och planera två nya sovrum. Denna renoveringen ska bestå länge, så detta ska göras ordentligt! Det får helt enkelt ta sin tid.

Men ny färg ska in, nya garderober, panelen ska bort i nuvarande sovrum och helt ny inredning förutom sängarna. Det är två skol-killar vi har i hemmet till hösten. Då kanske det är dags att ta slut på eran om sova tillsammans. Å jag har verkligen befarat detta länge. Tycker det är så mysigt när de sover i samma rum. Men självklart måste vi lyssna på dem så dags för att göra om❤️ EB951171-D6CC-4388-A4F9-86A7DE6F15E2137AE86B-ED83-4DFE-8C56-0D3E1DA3E9B90B8FC73A-8487-4069-A72C-A50A37798FD2

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna