VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

50 mil med barn..


510212F0-2040-4708-916E-78AF2B3422E7
VI är  framme i elstockholmo!

50 mil senare och vi är här mitt i bilkön. Jag tänker alltid att jag inte ska klaga så mycket på våra köer i Halmstad 😂. Vi ligger mycket på vägen och får mycket frågor hur ofta vi stannar, hur vi får barnen att klara sig på resorna osv.

Vi sitter mycket i bil och våra barn har lärt sig att gilla bilen. Mycket är säkert för att killarna åkt mycket bil alltid. Men sen brukar vi ha med lite målarböcker, paddan och åka rätt tid.

Som idag, vi åt frukost och de satt ca 18 mil och pratade, lekte med leksaker som de hade med sig osv. Sen stannade vi för att äta, efter en middag på ca 1 timma, somnade dem i nästan 15 mil. Resterande av milen har de fått måla och sen använt paddan. Vi har ju wi-fi i bilen, men förr när vi inte hade det. Tog vi hem lite filmer som kunde streamas offline och så kollade dem på det. Killarna sover inte alltid men vet vi att vi ska köra 50 mil får de vara uppe ganska sent kvällen innan. Så är de lite extra trötta och kan slumra en stund under resan.

Gällande lilla bellis, så är hon väldigt lik sina bröder. Hon har sovit nästan  hela resan. Från vi lämnade halmstad mellanstop med byte och mat och sedan slumrat till Stockholm. Så hon har det super gott med killarna i baksätet ❤️

Så har liksom inga konkreta tips. Mer än att då kanske ha uppe dem lite extra kvällen innan🤪 dock får ju vi med höra frågan (redan efter 2 mil) är vi framme snart. Men jag ska ge all cred  till barnen för de är grymma i bil.

31293591-FE25-4BD9-A091-DC06AA5F82879EF1EDFE-0EE8-4A71-8648-EB4BB10036E0

Kommentera

Annons

Laddar inför helgen!

Godmorgon finisar.

Här ligger jag och myser (i typ 5 min)

Håller på att packa för fullt inför en helg av massvis med härliga saker framför oss. Imorgon åker vi mot Stockholm, på lördag ska vi på två event. Vi åker redan imorgon då vi ska hälsa på Johans kusin, ska bli super kul att träffa han och hans familj igen. Varje gång som vi åker till Stockholm är jag iväg. Men nu äntligen ska jag med få en chans att träffa dem och se deras magiska hus som jag sett på bilder. Killarna är supertaggade för att få träffa Johans kusinbarn Theo igen.

 Kommer väl hem och vill göra om igen, nej men helt ärligt jag blir alltid så inspirerad när jag kommer till nya hem och då bara kliar det in fingrarna på mig att börja renovera 😂

nu ska här packas! Ha en super fin förmiddag

D33EFCA2-C14C-446A-8984-1799BC503766

Kommentera

Annons

Känslomässigt kaos!

Vilket kaos det blev i morse. Vi hade ju sovit lite för länge hela bunten, men klockan nio stod vi utanför förskolan med pojkarna. Då visade sig att Henri skulle vara på skolan 09:00… känner mig som den mest tafatta mamman som inte ha koll på när han ska vara där och inte… det var lite besök inför hösten.

Sen visade sig att föräldrarna fick vara med. Men han blev bara inslängd där för jag hade bokat mammaträff. Och johan hade möte.

Alltså kändes inte alls bra! Men när vi hämtade honom nu var han lyrisk över sin nya skola och att han minsann ska få hämta mat själv sen. Han kommer bli jätte stor då berättade han. Har gått med en klump i magen fram till nu. Men det har ju gått prima!

Vår Lilla prins har gått och blivit stor

❤️Varje gång  som jag tänker på att han ska upp till skolan till höst, drar det lite i tårkanalen😂 nej men ärligt det är nu allt förändras känns det som. Skolplikt och kraven börjar på ett annat sätt. Visst det är förskoleklass men det är förberedelse iför skolgång och även fast det är mycket lek. Känns det som att det börjar nu.

Henri är en grym kille som har skinn på näsan så han är jag inte orolig för alls. Är nog mer mig själv jag bli orolig för. Blir så blödig när jag tänker på det!

Kan inte ni dela mer er lite av era erfarenheter och tankar när era barn började förskola!
5F8EFCAE-3220-48FB-A028-C8A31E2E6486

Kommentera (1)

Annons

Är inte det typiskt?!

God morgon,

solen skiner och i det här hemmet är det inte en människa vaken mer än jag! Alla sover så gott och ljuset verka inte påverka någon..

Är verkligen så typiskt att när vi måste upp, Då sover alla som stockar, medans på helgerna ska det upp och studsas vid 07 senast. Isabelle har sedan 1 vecka tillbaka med börjat sova hela nätter. Så nu är det bara jag som ska komma tillbaka i rutin igen med sömnen.

Själv vaknar jag 1-3 gånger av ren automatik. Det blir väl så efter hela graviditeten och sen matning efter det.

Men så himla  skönt att hon fått lite rutin hon med. Nu ska här väckas en skara. Killarna ska på förskola, jag och Isabelle på babycafe och johan till kontoret. Undrar om vi hinner till 9😱🤣 ha en underbar dag

2781AE5B-2CED-4801-8C0B-BFB20A7BFA96

Kommentera

Annons

Liten nyttigare variant

Många frågade om vår lunch idag. Det är egentligen inga konstigheter, det mest enklaste någonsin. Vår egna lilla version av carbonara.

Recept:

1 paket strimlad skinka

1  creme fraiche

1dl pasta vatten

1/2 dl mjölk

salt och peppar.

För steker skinkan i liten klick smör, krydda och  tillsätter  sedan  creme fraiche och mjölken.

Häller i den färdiggjorda pastan och tillsätter pasta vatten. Låter det koka samman en stund. Klart för servering!

Går på ca 15 min ❤️ Perfekt lunch och en liten nyttigare tvist på carbonara. Jag gillar att droppa på lite citron för en mer syrlig smak. Dock är det inte så poppis av barnen. Så kanske bäst att testa sig fram

Processed with VSCO with c3 preset

4CF735F8-3210-4127-A1FE-43E962CA1366127E74B7-1D4B-4EF8-9E85-76E3F1A57E40

Kommentera


För att få de senaste uppdateringarna