VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur gör vi med Isabelle?

Jag fick många frågor kring lilla Bellis och hur vi gör med henne framöver.
Det kommer inte ske så hemskt mycket för henne fören hon skolas in på förskola i Augusti.
En del undrade om man få ha hemma barn medans andra är på skola och förskola. Och Henri är det skolplikt på så han måste vara på förskolan. Vi har även satt in han några timmar på fritids nu vilket är förändringen för honom.  Wilhelm har i nuläget gått 15 timmar på förskola. Men med en mamma som jobbar heltid istället för tidigare. Så ska ha med få någon mer timma på förskolan.

Och känns som en snabb men bra övergång för dem. Till hösten ska de båda två gå på fritids några timmar, så då blir det inte en chock med längre dagar för dem.

Gällande Bellis kommer och förskola är det ett beslut som kändes bra. Är helt säker på att hon kommer trivas som fisken i vattnet, det har killarna gjort den tiden de varit där och vi har fått samma plats till henne. Vilket självklart känns bra för oss.

I nuläget finns det inte så mycket vi kan göra. Hon kommer vara hemma med mig. Hon har ganska bra rutiner med en vila på förmiddagen och en på eftermiddagen ( vilket är nu).
Så med lite hjälp från mina föräldrar kommer hon vara hemma tills dess. Eftersom att allt går så snabbt nu och vi snart är inne i maj hinner vi omöjligt få en plats till henne nu (är ju brist på dem med) så vi får pussla lite.

05281BD7-5A21-4ACC-8CAD-9F17101728BD

Kommentera

Annons

Hur är relationen mellan er?

Igår berättade jag att jag helt plötsligt ska driva vårt företag själv. Det var många lyckönskningar men även en del frågor om det är bra mellan oss och om vi inte ska leva ihop?

Både jag och Johan har känt under en tid att vi behöver olika utmaningar i livet. Med hans förra jobb träffades vi knappt aldrig. Både Henri och Wilhelms småbarnsår gick åt till jobb (självfallet), men framför allt pendling för Johan. Det tärde på honom och vårt förhållande.  Att pendla 14 mil varje dag med två barn på 1år och en nyfödd var för mycket att bära.

Jag kände att jag inte rodde allt i hamn med mitt företag och behövde ta in någon mer med den ekonomiska delen. Så tog vi chansen! Min del delades nästan i två delar. För många är en ınfluenser en person som fota lite….

 Men det ligger så mycket mer jobb kring detta. Till varje samarbete får man en kund som har vissa mål att nå och för att nå de målen. Måste man lägga ner tid på fotografering, kanske styla eller bygga saker, skriva texter, möten, resor osv. Jag är därför väldigt noga med att aldrig promota något som inte jag själv känner till eller testat innan. Men det slutar inte där, mitt företag är som alla andra företag. Tar du betalt ska du skatta, momsredovisa, fakturera, deklarera, budgetera mm. Hela den delen har Johan tagit hand om samtidigt som han hjälpt mig att redigera filmer, varit fotograf osv. Det låter så enkelt och det kanske det är. Men det tar tid!

När jag anställde honom kände inte jag att jag orkade dra allt själv då jag mådde ganska dåligt under den perioden. Det var en lösning för allas bästa och vi har ÄLSKAT det.

Johan och jag har haft 2,5 helt fantastiska år som kollegor, men också glömt av vad vi faktiskt är. Man och hustru, så någon vecka innan 2018 var slut började vi prata om att:
För en gång skull sätta OSS i första hand.
Det har genom åren nu alltid varit barnen (självklart).
Men nu är det vår relation som behövs fokuseras på.
Frågan blev vad/hur kan vi göra då?

Denna delen är bara en del i vårt 2019 mål. 

Vi insåg ganska snabbt att vi träffas hela tiden, vi måste få sakna varandra. Problemet är att när man träffas HELA tiden som vi gjort under några år så hinner man inte det.
Alla våra diskussioner handlade om barnen, vilket är bra.
Men vi saknade den där delen när man frågar (banalt jag vet).
Hej hur har din dag varit? 
Hur mår din kollega osv. 

Så för någon vecka sedan sökte Johan ett jobb som verkligen är något han känner att han vill jobba med och kan utvecklas i på hemmaplan. Med en veckas notis så skulle han börja och i nuläget är allt väldigt ”rörig” för oss. Men jag är så himla himla glad för hans skull och är inte alls bitter på honom.
Tvärt om, igår när han kom hem kunde jag äntligen fråga honom: 

Hur har din dag varit?! 

Vi har snart varit gifta i 10 år och jag är så imponerad av dem som aldrig haft en kris under deras äktenskap medan andra går igenom flertal. Nej vi ska inte dela på oss, även om vi många gånger haft svårigheter så har vi alltid försökt att gå igenom dem och klara av dem tillsammans. Jag är så glad att ni vågar fråga, för jag är en väldigt öppen person när det gäller känslor. Jag vill inte att man ska hymla med att man faktisk kan ha problem i sitt förhållande. Jag tror att de flesta (framför allt i småbarnsåren) har problem. Men en del vill inte berätta det och det får man respektera. Men man ska aldrig känna att man är ensam för det är man inte.

 Det blir mer jobb för mig nu och det inser jag. Men jag är också i en helt annan balans NU än vad jag var då. Och nu är jag superpeppad, men lite rörig i allt jag ska sätta mig in i.

Tack för alla lycko-önskningar och frågor.
Hoppas ni får en fin start på dagen ❤️

img_8446.jpg

Kommentera

Annons

Du är en gladare mamma nu..

Det är mycket i vårt liv just nu och ska berätta mer om det senare, men bloggen kommer lite i skymundan.
Men nu måste jag få skriva av mig lite.
Jag har nog inte på det senaste året 2018 varit mig själv riktigt. Jag blev 3barnsmamma och min kropp tog mer stryk än vad jag kunde ana. I detta blev också min energi låg och även fast jag önskade att inte Henri och Wilhelm kom i kläm, så inser jag nu att så blev det.

Igår berätta Henri en sak för mig. Jag brast i hjärtat.

Han säger:
Mamma, du är en mycket gladare mamma nu…
– vad menar du? säger jag.
– Jo, du är en glad mamma nu, som skrattar och inte så arg på morgonen på oss längre.

Jag förstod nog vad han menade, men ville verkligen förstå hur han tänkte.

Han beskrev mig som att jag ofta var arg och blev arg för småsaker vissa dagar  morgon som kväll.

Mitt hjärta brast och jag bröt ut i tårar.

Han förklarade också att jag var så annorlunda nu, glad och ville leka med dem mer.
Jag har nog inte förstått vad min ryggvärk, huvudvärk och trötthet (eller hela måendet egentligen) har gjort med mig. Och det har gått ut över dem. Man får liksom så ont i hjärtat och jag är så glad att jag är på rätt spår igen. Att kroppen inte ta lika mycket stryk längre så jag slipper huvudvärken, tröttheten och har lite energi att leka med dem. Var bara tvungen att prata av mig lite.

Jag vet att jag inte kan klandra mig för själv för den tid det tagit att ta tillbaka mitt ”LIV” men jag har startat och förhoppningsvis är jag som Henri säger. En gladare och piggare mamma nu.

Tack för att ni spana in här titt som tätt trots att bloggen eka tomt ibland. Nu time för sängen.
Kramar <3

1F449259-557A-42BE-9D98-B393CBEF34F4

Kommentera (1)


Annons

Passar alla tillfälle

Fina ni, just nu har Daniel Wellington en kampanj. Köper du en klocka får du ett extra armband på köpet.

Med vår kod barnrumsinspo får ni även 15% rabatt på kampanjen och hela sortimentet.

Det är så enkelt att byta armband och tar typ 30 sekunder. Nu ska jag visa er hur enkelt det är.

Med verktyget du får med i boxen byter du enkelt armband. Klicka ut ”piggen” som håller ihop armband med urtavlan. IMG_20190401_2155491970-01-01 01.00.00 12

Tar tiggarna och sätt in dem i det nya armbandet. Och sen bara klickar du i dem igen snabbt och enkelt en helt ny klocka. 20190401_220218

hur enkelt är inte det ❤

Kommentera


Annons

Man glömmer ta bilder.

Min kompis MIMO hade tjejfest igår och som vanligt är hon väldigt bra på att ta bilder i mängder. Jag är sämst på att få med mig på bild. Men hon lyckas fånga mig varje gång. Och tur är väl det. Att känna förändring i kroppen gör jag varje dag. Men att se  förändringen i utseendet är svårt för mig.  Jag försöker verkligen förstå vad det är vi åstakommit på bara några få veckor. Men mimo skickade en bild till mig idag och nu ser jag också hur jag förändrats under vår resa.

Idag var det i vägning och jag har nu tappat

– 19 cm på min mage och minus 10 kg i vikt.

Så himla galet och jag är så glad att vi startade denna resa. Är en lång bit kvar. Jag har fortfarande väldiga problem med min nacke. Men inte alls på samma sätt som tidigare.

Självklart ska ni få se bilden❤

Ha en fin söndagkväll

Bild till vänster tagen förra året i vintras

Och bilden till höger tagen igår

IMG_20190331_165521_032

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna