Hälsa & säkerhet

Reseförsäkring

Försäkringar är bra att ha i alla sammanhang och man bör absolut se över sina egna försäkringar om man planerar att resa. Vad som helst kan hända och speciellt när man reser med barn är det viktigt med ett bra skydd om olyckan skulle vara framme.

En viss reseförsäkring brukar ingå i hemförsäkringen men räcker inte på långa vägar om det verkligen skulle inträffa något. Om man betalar större delen av resan med Visakort eller Mastercard ingår också en viss reseförsäkring.

Allt kan hända så det är bäst att vara på den säkra sidan. Man kan bli sjuk och behöva sjukhusvård, bli rånad, eller råka ut för mindre allvarliga saker som att förlora bagaget och så vidare. Ta därför kontakt med ert försäkringsbolag om ni är osäkra på vilket skydd ni har.

För bra tips och råd om vad man bör tänka på angående reseförsäkringar kan ni gå in på www.reseforsakring.nu

Att ringa larmnummer utomlands

Inom EU kan man använda samma nummer som vi har i Sverige, alltså 112. Man blir då kopplad till närmaste alarmcentral. Det ska gå att få hjälp på engelska i alla EU-länder så det kan vara en god idé att se över sitt ordförråd så att man kan kommunicera vad som hänt.

Reser man utanför EU måste man alltså veta vilket larmnummer som gäller där. Kolla därför upp det innan avfärd för säkerhets skull.

www.myembassy.net kan man kolla upp nödnumret för respektive land.

På UD:s hemsida finns all information om vad man bör tänka på inför resan. Där finns även den smarta appen Resklar att ladda ned till sin mobil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *