Testade produkter

Ergo Baby Carrier (bärsele)

Jag fick låna den här äldre modellen av selen inför vår resa till Lissabon och Oleiros. Eftersom jag inte hade fattat att man även kunde ha den på magen hade jag den bara på ryggen.

Bilden är privat.

Användbarhet: Stor. Selen är ett jättebra alternativ på ställen där det är svårt eller omöjligt att använda vagn, t ex på kullerstenar eller när man vandrar.

Användarvänlighet: Sådär. Är man ensam är det i princip omöjligt att sätta barnet på ryggen. Man behöver helt klart hjälp. Däremot är det lätt att ta ur barnet genom att man lossar på höft- och bröstspännena.

Bekvämlighet: God! Den avlastar bra om man ställer in allt efter sin egen kropp och om barnet sitter stilla.

Bekvämlighet för barnet: Bra i början. Det beror till stor del på barnet. Har man ett rörligt barn tröttnar det fort på att sitta med benen utåt och att inte kunna titta framåt.

Betyg: 4 (av 5)

Läs mer om selen på engelska på store.ergobaby.com

Selen finns att köpa på till exempel www.mammashop.se

Sure Steps Diono (säkerhetssele)

Den här selen köpte vi inför att vi skulle åka på yogaretreat i Portugal eftersom vi visste att det skulle finnas en del stup där.

Bilden är kopierad från Jollyroom.se där den finns att köpa.

Bilden är kopierad från Jollyroom.se där den finns att köpa.

Användbarhet: Inte så stor om man inte vistas i farliga miljöer. Det här är kanske inte en produkt man använder så ofta. Men har man ett barn som inte tycker om att sitta i vagnen är den absolut ett alternativ även till vardags om man till exempel bor i ett område med mycket trafik eller andra faror.

Användarvänlighet: Jättebra! Selen är lätt att sätta på och ta av och bandet kan lätt knäppas av vid behov.

Bekvämlighet: God! Det vill säga öglan är lätt att hålla i och det är lätt att hålla koll på barnet.

Bekvämlighet för barnet: Efter lite protester när selen sätts på verkar det inte vara några större problem. Barnet kan naturligtvis inte undgå att märka att friheten har blivit lite inskränkt, men det slipper i alla fall hålla föräldern i handen hela tiden.

Läs mer om selen här på www.jollyroom.se

Betyg: 5 (av 5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *