En blogg om resor vi gjort med våra barn

Annons

Cash is king på Malta

19 maj 2017

Måste alltid ha kontanter

På Malta är det inte som hemma där man kan betala med kort i princip överallt. i mataffären kan man det förstås, och på de flesta restauranger och kläd- och skoaffärer osv. Det är dock mycket vanligt att mindre restauranger, kaféer och butiker inte gör det, och det är ju lite snopet om man inga kontanter har.

Jag har dålig rutin på att ta ut kontanter så det händer då och då att jag kommer på i sista stund att jag inte kan gå till ett visst kafé eller köpa något jag velat ha. Väldigt irriterande! Jag vill därför förvarna alla som tänker komma hit, antingen på semester eller under längre tid om att man alltid behöver kontanter. Annars kan man få stå där utan glass till sina gallskrikande, överhettade barn, eller får vara utan den där fina sjalen man hittat i en liten butik – eller ännu värre – måste avstå sitt eftermiddagskaffe! 

ladda ned

Kontanter regerar på Malta.

Så, nu är ni varnade! :)

En reaktion på ”Cash is king på Malta

  1. Haha, det där är så knasigt! Förra lght vi bode i så betalades hyran kontant också, känndes olustigt att stå där vid bankomaten och ta ut så ”mycket” pengar! Och många ställen som tar kort kanske inte tar kort under typ 10€ istället 😂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons