En blogg om resor vi gjort med våra barn

Annons

Äntligen besked om maltesiskt barnbidrag!

23 juli 2017

Pengarna kommer

Som jag berättat ett par gånger tidigare har vi varit tvungna att söka maltesiskt barnbidrag för att kunna få tillbaka det indragna barnbidraget från Sverige. Det kan ni läsa mer om här och här. Härom dagen kom faktiskt – efter ett antal veckors handläggning och flera kompletteringar av dokument som de behövt  – ett besked från myndigheten Social Security. Jag förstod ju direkt vad det handlade om när jag såg brevet och slet upp kuvertet så snabbt jag kunde, bara för att upptäcka att beskedet var på maltesiska! Detta alltså trots att all tidigare kommunikation med dem i ärendet har skett på engelska. Fattar ingenting – som vanligt.

IMG_20170623_104056

Besked om barnbidrag på maltesiska!

Jag bad därför grannen om hjälp att förklara vad det stod. Tydligen har vi blivit beviljade (om jag kommer ihåg rätt vad grannen sade) summan 17,32 euro per vecka från den 3 december 2016 till den 5 januari 2018. Den första insättningen kommer till min mans bankkonto i dagarna och det blir en utbetalning för perioden 3 december 2016 till och med 6 oktober 2017, alltså både retroaktivt och för kommande godkänd period.

Det är ju jättebra! Nu ska vi bara vänta på besked från Försäkringskassan också. Det är ju tänkt att de ska betala mellanskillnaden upp till svensk nivå om den maltesiska summan är lägre. Detta gäller dock bara – igen, om jag förstått saken rätt – för den period då jag uppburit svensk föräldrapenning här på Malta, och därför varit inne i det svenska skattesystemet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons