Idag är jag tillbaka i verkligheten! Trodde inte det var sant hur mörkt och ruggigt det var när jag och Råttan var ute på vår runda imorse! Den jäkla Råttan förresten… Idag hade hon på sig ett sprillans nytt reflextäcke.. Eftersom hon lyckats slarva av sig ALLA blinkhalsband och lysdioder som jag hittills har köpt. Det tog det lilla monstret 2 minuter, TVÅ MINUTER att slarva av sig sitt nya täcke! Plötsligt dök hon upp naken vid min sida och täcket var puts väck! Hon kommer ruinera mig!
Vi har tillbringat hela dagen på kontoret och snart är det dags att packa ihop och ta fredag! Känns sååå skönt med lite ledighet igen, man kan ju inte chockstarta med en hel arbetsvecka ;-).
Såg du Hemma Hos reportaget i förra veckans Expressen Extra? I så fall känner du igen dagens outfit! Jag har på mig en cool top med nitar från FAV. Den hittade jag på zmillas.com för någon månad sedan.
Till topen har jag supersköna skinny jeans från Circle of trust som jag köpte på Langes i Virestad när de hade glitter och glamour kväll för ett tag sedan. De jeansen känns verkligen som ett andra skinn och jag gillar verkligen tvätten på dem.
Smyckena är från SNÖ och kängorna är Vagabond från Scorett!
Nu ska jag till frissan och fräscha upp mitt solblekta hår för imorgon väntar tjejfest med bästa gänget!
Ps. Återkommer med massor av mer kul från Thailand..
Ps. Ingen… Kolla in rean på www.Zmillas.com… Min top är tyvärr inte på rea men det finns en massa annat gottigt från bl a Please, Lo-Ika, Monrow, Culture mfl..
Godkväll kära du!
Jag ber om ursäkt för att jag varit lite frånvarande i några dagar men kombinationen av strömavbrott, avsaknad av wifi, jetlag och en massa märkliga händelser har gjort att jag fått lägga bloggandet åt sidan lite grann. Men nu ska det bli ordning på torpet igen och jag tar vid där jag slutade!
En av kvällarna på Bann Chang Thai (jag har hittat den riktiga hemsidan nu, du bara MÅSTE kolla in den) erbjöd jag mig att laga middag. Därför bar det av till matmarknaden på förmiddagen för att inhandla de råvaror jag behövde! Bara shoppingen på foodmarket var en upplevelse i sig.. Jag köpte bl a ett par olika sorters musslor till mindre än en tiondel av vad det kostar hemma! Men det fanns också en hel del som inte var så frestande… (kolla bildspelet).
Tillbaka i Bann Chang Thai bjöds vi på grym clubsandwish. Tim hade sin nya kompis Max på besök och killarna tryckte i sig allt! Sedan tillbringades eftermiddagen vid poolen tills det var dags att kavla upp ärmarna och hugga in på matlagningen!
Vår värd Stefan fixade förrätten. Det blev vitlöksgratinerade Scampi med vitlöksbröd! Magiskt gott!
Jag bjöd på spaghetti Vongole i lite ny tappning! Det var en utmaning att få ihop det till 8 personer i ett obekant kök men jag hade god hjälp av personalen som visade mig tillrätta bland gasplattor och kastruller, så slutligen stod maten på bordet och eftersom i a f alla vuxna tog om flera gånger var jag själv nöjd med resultatet även om jag kunde kokat musslorna något kortare..
Om du undrar hur jag lagade rätten kommer här en snabbgenomgång med c:a angivelser.
Tvätta musslorna väl och rensa scampin om du vill ha med det också. Hacka många vitlökar (till 8 personer hade jag säkert minst lika många vitlökar. Hacka även scharlottenlök eller en stor gul lök. Finhacka en liten chili (ta bort kärnorna om du inte vill ha det superspicy). Fräs löken glansig i olivolja. Tillsätt chilin och hälften av c:a 2 dl hackad persilja. Häll på c:a 5-6 dl torrt vitt vin och låt koka upp ordentligt. Häll i musslorna och låt dem sjuda under lock tills de öppnat sig. De som inte öppnar sig slänger du när du silat av fonden som du sedan låter koka ner (reducera) till hälften. Lägg i den färska scampin och låt koka med c:a 1/2 – 1 minut. Tag upp dem och späd fonden med c:a 5 dl vispgrädde. Hemma behöver jag inte reda såsen men eftersom grädden inte riktigt var som hemma fick jag reda med vetemjöl. Krydda såsen med salt och nymald svartpeppar. Under tiden som du meckar med allt kan du be någon plocka ur köttet ur musslorna men spara några skal till garnering. Koka pastan al dente och blanda i musslor och scampi i såsen, blanda allt med pastan och garnera med skal och citronklyftor. Strö slutligen över resterande persilja. Ät och njut!
My God! Jag har trott att vi varit i Paradiset innan men uppenbarligen finns det fler Paradis på Jorden! Igår checkade Tim och jag in på fantastiska Bann Chang Thai! Vi hade den obegripliga turen att det var ledigt tills vi ska åka hem! Jag kommer blogga mer om detta otroliga ställe när jag kommer hem och du ska självklart få se en del från våra sista dagar men de bästa bilderna har jag i min riktiga kamera så de kommer senare. Efter att ha gjort oss hemmastadda i vårt fina sovrum med både badrum, pool och gym utanför dörren, bjöds vi på middag under stjärnorna! Efter mycket mat och prat sov vi gott och började dagen med ett pass i gymmet innan frukosten. Ikväll har jag lovat fixa middagen så snart bär det av till fishmarket i Patong! Det blir säkert en intressant upplevelse både för mig och middagssällskapet.. Här kan du läsa om stället www.flipkey.com/kamala-villa-rentals/p236230/ Kram Å o T
Kommentera, , , Ååå vad skönt! Magen är under kontroll igen! Lyckades faktiskt peta i mig lite mat igår kväll och idag var jag hungrig till frukosten! Härlig känsla! Efter frukost unnade jag mig lite ny lackering på tårna innan vi tog en speedboat tillbaka till Phuket. Ville ju inte riskera en reling mellan benen […]
Read More, Idag har jag inte varit stark.. Vaknade strax före kl 8 av att magen inte ville vara med på semestern mer.. Kan bero på av att jag av misstag fick i migcen halv Habanero igår.. Efter att ha haft möte m Ulrik ett antal gånger, varav en gång i en väl använd toastol, var […]
Read More