VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Några minuter senare sprang vi för våra liv

För en kort stund sedan fick jag en bild med meddelandet ”kommer du ihåg”. Mitt svar kom direkt ”alldeles för väl”…

Den 7 april 2017 befann jag mig tillsammans med Tim och Råttan på Centralstationen i Stockholm när vi nåddes av beskedet om ett misstänkt terrordåd på Drottninggatan.

Bilden nedan är tagen strax efter att vi lämnat perrongen eftersom tåget som skulle ta oss tillbaka till Växjö, efter Tims prao hos Militärpolisen, var försenat. Några minuter senare sprang vi för våra liv…92571522_238306650887873_8995520603008008192_nStrax efter att jag lagt ut bilden för att lugna oroliga vänner vällde skrikande människor ut från centralen och strax därefter skrek Poliserna, som skymtar i bakgrunden, att ALLA skulle springa mot Kungsholmen.

Tim sprang framför mig med Råttan samtidigt som han med panik i rösten vrålade att jag skulle lämna alla våra väskor. Jag sprang bakom med väskorna och det enda jag kunde tänka på när människor runt omkring tjöt, ramlade, grät och varnade för skottlossning var att jag skulle skydda Tim från kulorna med min kropp.

Tre år senare går mina tankar till de familjer som drabbades betydligt hårdare än oss som bara har hemska minnen från terrordagen den 7 april 2017.

5 personer och en hund berövades livet p g a en galen människas vansinnesdåd. Verkligheten förändrades för alltid och nu gör den det igen. //Å


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna