VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ärren i Själen försvinner aldrig

Det finns många saker som kan få mig att se rött just nu men det som verkligen får mig att se illrött är när jag läser om mäns våld mot kvinnor.

Det händer att jag får kritik för mitt ojämställda engagemang i mäns våld mot kvinnor och viktigpettrar brukar framhålla att det även finns kvinnor som brukar våld mot män.

För att mota Olle i grind vill jag därför förtydliga följande (så kanske vi kan lägga ner den diskussionen innan den hinner ta fart)…20200406_184021Det finns såklart män som utsätts för både fysiskt och psykiskt våld av kvinnor och det är givetvis inte okej att bruka våld i andra situationer än dem som kräver självförsvar. Den regeln gäller enligt mig oavsett om man är man, kvinna, gammal eller ung. Men eftersom det enda jag personligen har erfarenhet av är mäns våld mot kvinnor och inte vice versa är mina upplevelser det jag relaterar till, och det som får mig att se illrött.

Det syns inte på utsidan varken vem som slår eller blir slagen men en sak är säker och det är att ärren i själen aldrig försvinner…20200406_183908Därför blir jag förtvivlad och förbannad när jag läser att antalet anmälningar i hemmet ökat med 32 procent i Frankrike, att kommuner rustar för ökat våld i hemmen samt att Systembolagets försäljning ökade med 10 procent de tre första veckorna i mars (forskning visar att det finns ett starkt samband mellan alkoholkonsumtion och våld mot partners).

I Frankrike och Spanien har man t o m ett kodord som kvinnor använder när de besöker apoteken. ”Mask 19” är ordet som används för att uppmärksamma att man behöver komma i kontakt med Polisen. Ett ord som bör präntas in i varje människa även i Sverige..barbed-2301301_1280

Avslutningsvis vill jag uppmana alla som misstänker att något inte står rätt till hos grannen, kollegan et.c att ställa den svåra frågan för tro mig, det är betydligt svårare att be om hjälp än att ta emot den.

Tipsar också om några viktiga telefonnummer samt klickbara länkar till webbsidor jag hoppas du vill hjälpa till att sprida. En fridfull kväll önskar jag dig. Kram Å

Brottsofferjouren: 0200 21 20 19
Kvinnofridslinjen: 020 50 50 50
Terrafem (flerspråkig): 020 52 10 10
Tjejjouren.se: Chatt
Ungarelationer.se: Anonym chatt för under 20 år
Roks.se: Jour där du bor
Unizon.se: Jour där du bor


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson 6 april, 2020 on 20:10 Svara

  Bra att du tar upp det.
  Behövs verköigen en påminnelse.
  Jag håller med dig helt.
  Klart man ska fråga.
  Kanske dom vågar be om hjälp.
  Har dom fått reda på kodordet så kan man fråga om det är Mask 19.
  Då behöver dom inte berätta itan bara säga ja.
  Kram L

 2. Agneta 7 april, 2020 on 12:43 Svara

  ❣️❣️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna