VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

De val vi gör idag ska vi leva med länge

Okej, jag går direkt på pudelns kärna och svarar på varför jag, en av södra Sveriges mest översociala människor, självvalt har distanserat mig socialt i i 24 dygn hittills trots att jag inte tillhör någon riskgrupp..

För mig är svaren (det finns flera) enkla men om du tycker att jag är en idiot och inte kan hålla en god ton här uppmanar jag dig att sluta läsa här och nu.

Jag respekterar oliktänkande och utgår ifrån att du gör detsamma. Ingen har ju ännu facit på vad som är rätt väg att välja. Ställt utom all tvivel är dock att ”mitt” sätt är skittråkigt men helt ofarligt för andra.
20200404_184836Mina personliga anledningar till social distansering:
– Eftersom jag inte har ett arbete som kräver min fysiska närvaro anser jag att det är min skyldighet att stanna hemma och på så sätt minimera risken för att jag ska bidra till smittspridning.

– Eftersom jag inte tillhör en riskgrupp men inte har en aning om ifall jag skulle bli lite, mycket eller mittemellan sjuk om jag smittas av Corona vill jag minimera risken att belasta sjukvården när vi toppar kurvan och på så sätt bidra till en flackare kurva.

– Inom den närmaste familjen har vi både hjärt- och lungsjukdomar, innebärande att det sannolikt skulle leda till döden om någon av dem jag älskar mest på jorden insjuknar och det inte finns tillgång till intensivvård.
20200404_185430Med det sagt vill jag tillägga att jag har full respekt för och förstår att den som driver och jobbar i butik, restaurang, hotell, är lärare, arbetar in om sjukvården et.c inte kan välja social distansering i samma omfattning som jag.

Men till den som kan välja att stanna hemma, flytta sin semester, välkomna en korttidspermittering m.m. vill jag säga ”bara gör’t”!Screenshot_20200405-230029_MessengerVad är det värsta som kan hända om du ställer upp på det? Att du får behålla ditt jobb? Att det blir skittråkigt i några veckor och inte som du tänkt dig samt att du bidrar till att minska smittspridningen?

Jag instämmer med Kungen ikväll ”De val vi gör idag ska vi leva med länge”…

Med gemensamma krafter och uppoffringar kan vi skapa förutsättningar för att leva som vanligt igen efter Corona.. //Å
20200405_092928Källa: SVT angående social distansering ovan och nedan.
20200405_093005


Kommentarer


 1. Anna 5 april, 2020 on 21:34 Svara

  Förstår inte varför någon skulle ha något negativt att säga om din karantän. Det stör ju ingen annan på något sätt.

  • Åza Brennander 6 april, 2020 on 17:34 Svara

   Det kan man tycka men du anar inte hur provocerade många som förespråkar att man ska leva som vanligt blir. Ytterst förvånande kan man tycka.. Kram Å

 2. Anki 6 april, 2020 on 09:21 Svara

  För mig är det självklart att ha den distans i umgänge som bara är möjligt pga situationen vi är i nu. Oavsett om man tillhör riskgrupp eller ej så är det nog tyvärr nödvändigt med både distans och inskränkningar i sitt umgänge. Man måste både tänka på sig själv, sina nära och kära men även på andra runtomkring. Jag vill inte dra på mig något Coronavirus men absolut inte riskera att smitta någon annan heller. Jag tror inte jag bär på smittan men jag kan ju inte garantera det eftersom man inte måste vara sjuk själv för att bära på den. Det är bara att kämpa på även om det är tråkigt. Det blir mycket umgänge bara med lilla gubben men sämre kan man ha det ❤️😁👍. Tur det finns cyberkramar så här kommer en till dig 🥰!

  • Åza Brennander 6 april, 2020 on 17:32 Svara

   Jag instämmer och det känns skönt att höra att man inte är ensam.. Stor cyberkram tillbaka till dig och lilla gubben.

 3. Helén 6 april, 2020 on 10:12 Svara

  Du gör ett MYCKET klokt medvetet val.
  Vi har gjort något liknande. Min sambo har valt att jobba hemifrån sedan drygt 4 veckor (frivilligt att vara på arbetet), jag har nu studerat på distans 2,5 vecka. Vi går inte till hans mamma som är 81 år och verkligen är en i riskzonen. jag samtalar med min 85 årige far på mobilen 3 ggr/veckan. Han är trots åldern inte i riskzon. Men vi försöker göra så mycket vi bara kan för att undvika bli smittade eller smitta. Även om vi inte är sjuka så kan man ju åkt på något när man åkte bussen förut till skolan.
  Nä Åza du är en MYCKET klok kvinna. skickar en cyberkram till dig och Råttan

  • Åza Brennander 6 april, 2020 on 17:31 Svara

   Tack snälla du och stor cyberkram tillbaka!

 4. Annika 6 april, 2020 on 12:50 Svara

  Här hemma tänker och gör vi som dig. Om fler skulle göra så så skulle smittan minska stort. Kram

  • Åza Brennander 6 april, 2020 on 17:28 Svara

   Skönt att höra. Delar din inställning. Kämpa på. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna