VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Lättlunch för dagar i Karantän

Egentligen är det inte klokt att översociala jag inte umgåtts med en människa på 19 dagar. Alltså NITTON DAGAR! Tanken var såklart inte att jag skulle vara ensam så länge men eftersom en mycket nära familjemedlem bröt sin karantän när det gått nästan två veckor fick vi helt enkelt börja om från början.

Men bättre tider stundar. Imorgon ska jag få träffa en kompis som också suttit i karantän och på lördag kommer äntligen sonen tillbaka. Då ska bannemig grillen fram även om det är snöstorm!20200331_005248Som jag skrivit tidigare tror jag att rutiner är nyckeln till att jag klarat av det här och nitton dagar på raken har nu startat med yoga, vilket är en riktigt, riktigt bra rutin för både knopp och kropp.

 En annan bra rutin är att äta bra och på hyfsat fasta tider men vissa dagar är det ju bara så urtråkigt att laga mat till sig själv. För att inte tala om VAD man ska hitta på.20200331_092117Ett bra och lätt lunchtips så här i karantäntider är soppa med olika godsaker i och här kommer en kalorisnål genväg till mätt mage. //Å

Skärgårdssoppa med räkor och vårlök
2 port á 250 kcal
1 förpackning Kelda Skärgårdssoppa
2 vitlöksklyftor
100 g skalade räkor
2 vårlökar
1 msk sweet chilisås
Svartpeppar & Salt20200331_005048Gör så här: Värm soppan varsamt. Pressa i två vitlöksklyftor, salta och peppra, Fördela räkor och vårlök i två djupa tallrikar. Häll på soppa och ringla över sweet chilisås. Smakar smaskens med knäckebröd och ost. 


Kommentarer


 1. Katarina 31 mars, 2020 on 14:03 Svara

  WTF….har precis lyssnat på pressträffen med Statsministern. Jag trodde att äldreboende redan var låsta, herregud, de borde ju alltid vara låsta!!!
  Ska du in och besöka så får du ringa på helt enkelt.
  Vi kan inte be folk använda sig av ”sunt förnuft nu” när hälften verkar sakna det helt och hållet.

  Vi är så godtrogna i det här landet.

  • Åza Brennander 31 mars, 2020 on 19:36 Svara

   Det trodde jag och ALLA jag pratat med idag också. Helt sanslöst!!

 2. Susanne 1 april, 2020 on 08:34 Svara

  Igår så intervjuades 70plussare som var ute och handlade mitt inne i Sundsvall. En kvinnas svar var att det är ju så trist att stanna hemma. Rätta mig om jag har fel, men jag anar att drabbas av Covid-19 är tristare. Och ännu tristare att andra kan drabbas av sin dumhet/egoism vilket jag tycker att det är.

  • Åza Brennander 1 april, 2020 on 11:45 Svara

   FÖRSKRÄCKLIG inställning och precis som du skriver handlar det ju inte bara om en själv…. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna