VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ställer om – Ställer inte in – Jag fattar Ingenting

Tillbaka från kvällsprommisen med Råttan och lade just på luren med min ömma moder som bokstavligt talat fick mig att trilla i diket när hon berättade att hon och min fantastiska far varit på GUDSTJÄNST idag!!!

Tusen ilskna tankar hann fara genom huvudet, eftersom päronen lovat både dyrt och heligt att vara i karantän ett bra tag framöver, innan jag stammande fick fram – vad sa du att du sa sa du?

Mamma kvittrade vidare om hur fantastiskt trevlig gudstjänsten i Moheda varit, att kantorn hade spelat dragspel och att de hälsat på flera vänner och bekanta.20180217_143531gVid det läget var jag halvvägs ner i diket och kippande efter andan flämtade jag fram att jag hoppades att hon skojade med mig varpå hon svarade – nej faktiskt inte, men vi satt kvar i bilen hela gudstjänsten!

Jag antar att du likt mig har lite svårt att förstå hur det hela gick till men tydligen hölls gudstjänsten utomhus ”vid den lilla fontänen på torget utanför biblioteket och Pappis” i Moheda. Bra där Prästen tänkte jag på väg upp från diket.

Eftersom det är söndag och många människor uppenbarligen vill besöka sina församlingar roade jag mig med lite googlande tidigare idag för att se hur framförallt kyrkor och moskéer agerat efter förbudet om sammankomster med fler än 50 personer.dsc-2037-1-1600x1068Efter en ganska kort stund konstaterade jag att alla moskéer jag ”besökte” stängt helt sedan den 19 mars. Däremot håller flera kyrkor fortfarande öppet med parollen ”vi ställer inte in – vi ställer om” vilket även Ärkebiskop Antje Jackelén framförde i dagens Nyhetsmorgon på Tv 4.

Något av det mest anmärkningsvärda jag ganska snabbt hittade var från ett stift där man via sin hemsida meddelade att det inte var aktuellt att ställa in söndagens gudstjänst men att man uppmanade gudstjänstbesökarna att komma i tid och beklagade att inte alla skulle få plats som en konsekvens av regeringens beslut om max 50 personer.

Dock skulle vissa försiktighetsåtgärder vidtas, som att inte dela ut psalmböcker, inte ha någon kör och endast använda starkvin i nattvarden…silver-4908288_1280Tidigare i veckan gick också Donald Trump ut med att han såg fram emot att amerikanerna skulle kunna mötas i kyrkorna under den stundande påskhögtiden.

Om jag är rätt informerad har dödssiffran i USA fördubblats bara de senaste två dagarna och att påsken infaller om 2,5 vecka även i Amerikas förenade stater…

Om du fortfarande tvivlar på hur effektivt vi kan minska smittspridningen med hjälp av social distansering hoppas jag att du vill klicka in på denna simulering som svt lagt ut om hur social distansering fungerar. Den är nämligen RIKTIGT BRA.
Trevlig kväll! //Å


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna