VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stormen är här och Stockholm har tryckt på larmknappen

Just tillbaka från kvällsprommisen med Råttan som är OERHÖRT nöjd med att ha matte i karantän. Dag 13 har varit tuff och det som triggade igång sorgsenheten idag var en vidbränd rostmacka. 20200325_172817Den fick mig nämligen att sakna Päronen extra mycket eftersom jag påmindes om att det till råga på allt är Våffeldagen och att jag i år inte skulle få äta världens godaste frasvåfflor a´la mamma.20200325_190019Men det finns betydligt allvarligare problem att bekymra sig över än bränt bröd och förlorade våfflor just nu….20200325_180547På presskonferensen från Region Stockholm hölls ett allvarligt men bra anförande om att vi är på väg in i något som svensk sjukvård inte hanterat i modern tid.

Hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson vädjade till alla att förstå allvaret i situationen, bad om hjälp samt tackade alla i sjukvården, dess familjer och förvarnade om att vi har några väldigt svåra månader framför oss.20200324_180246Sammanfattningsvis har 18 personer avlidit bara det senaste dygnet i region Stockholm. 300 personer vårdas på sjukhus och 65 av dem får intensivvård. Det är stor brist på både utrustning och personal. Region Stockholm uppmanar alla som kan bidra att göra det.

Vi ber alla med sjukvårdsutbildning att bidra. Vi ber deltidsanställda att gå upp i tid, vi ber nyblivna pensionärer att komma tillbaka” sade Hälso- och sjukvårdsdirektören. Vården är i det näst högsta beredskapsläget just nu men kan komma att gå upp i katastrofläge om situationen förvärras enligt Björn Eriksson.

Stormen är här” och Stockholm har tryckt på larmknappen.


Kommentarer


 1. cecilia 25 mars, 2020 on 22:56 Svara

  Fina foton, våren i Sverige är alltid fin (när det inte regnar för mycket såklart!). Jag befinner ju mig i USA och vi har liknande situation som i Sverige, ökande antal smittade osv. Vi är i ”lockdown” i vårt område vilket betyder att inget är öppet förutom mataffär, apotek och läkare. Man får åka och handla och gå ut på promenad, cykla, träna mm. De flesta accepterar detta men inte alla tyvärr. En fråga – varför är du i egenkarantän – är du riskgrupp? Superbra inlägg igår om att piffa sig även när man bara är hemma, ska ta upp det också tror jag :)

  • Åza Brennander 25 mars, 2020 on 23:17 Svara

   Hur mår ni i eländet?
   Flera orsaker till min egenkarantän.
   – Flera familjemedlemmar tillhör riskgrupp
   – Jag kom hem från Sälen för två v sedan
   – Jag är snuvig
   – Kan stanna hemma
   – Tar mitt ansvar för att hindra smittspridningen
   Kram Å 💕

 2. cecilia 25 mars, 2020 on 23:45 Svara

  Ja, låter smart att hålla sig i karantän! Vi mår bra hittills, inte så många smittade där vi bor (än så länge). Vi tillhör inte riskgrupp men jag måste erkänna att när man läser sånt som att 26 % av de som intensivvårdas i Sverige hade ingen underliggande sjukdom (tror det var i Marcus IG post?) så blir man ändå orolig. Hoppas man hittar någon medicin som kan hjälpa mot symtomen och framför allt vaccin men det tar väl ett tag. Jag skulle också gärna se ett antikorppsprov så man kunde testa befolkningen efter sommaren t.ex och se hur många som haft det (en del utan att veta kanske). Jag är ju egenföretagare och jobbar även normalt hemifrån så just den delen är samma som förut. Nu blir det nagelfix – bra idé att fixa sig lite även hemma. Tack för blogg!

  • Åza Brennander 26 mars, 2020 on 19:47 Svara

   Finns nog tyvärr all anledning till oro. Härligt med lite snyggfix. Stor kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna