VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ingenting är som vanligt

Sedan i måndags får bara en person i taget lämna hemmet i Spanien, förutsatt att man ha särskilda skäl, Idag meddelade myndigheterna att man förlänger karantänen med ytterligare 15 dagar. Enligt en vän patrullerar polisen överallt och om man bryter mot förbudet riskerar man dryga böter.

Idag införde även Tyskland förbud mot umgänge mellan fler än två personer. Den som bryter mot det kan få böter på upp emot en kvartsmiljon kronor.

Världens länder rustar för katastrof medan svenskarna uppmanar varandra att ”leva vidare som vanligt”. Men ingenting är som vanligt…

Men inget ont som inte för något gott med sig….20200322_184844Något som har slagit mig de senaste dagarna på promenaderna med Råttan är att människor börja HÄLSA på varandra. Många utav dem vågar sig t o m på ett leende tillbaka! Något som ytterst sällan har hänt under de snart nio år jag rastat Råttan i vår vackra Fyllerydsskog.

Kan det vara så att en omtanke och omsorg om varandra samt en tacksamhet över stunden börjat spira i vårt annars ganska egocentrerade samhälle? Jag hoppas det!

Som sagt, inget ont som inte för något gott med sig. Trevlig kväll i stugorna, var rädda om varandra och missa inte statsministerns tal till Nationen 21.15 ikväll. Något som inte inträffat sedan Anna Lindh hade mördats 2003.

 Dåvarande statsminister Göran Persson inledde det talet med orden ”I kväll känns det kallt i Sverige. Vi trodde kanske att vi skulle vara förskonade. Att våldet inte åter skulle drabba oss, slå rakt in i vår demokrati. Men vi är inte förskonade”.

Det ska bli ytterst intressant att höra vad Stefan Löfven kommer addera till historieböckerna. //Å


Annons

Kommentarer


 1. Palle 22 mars, 2020 on 22:01 Svara

  Mycket konstigt som händer just nu.

  Vad är fakta och vad är oro?
  Vad behövs göras och vad kan fortsätta som vanligt?
  Behöver vi uppdatera ”som vanligt”?

  Intressant och förvirrande samtidigt.

 2. cecilia 23 mars, 2020 on 02:40 Svara

  Hej Åza! Jag såg talet här från USA och måste säga att det var bra, förmodligen så ”strängt” som det kan bli i Sverige :) Hoppas nu att flera lyssnar och förstår att dagen är här, tiden är nu att steppa upp och ta sitt ansvar (eller hur han sa :) ). Men ikväll har jag redan sett 3 bloggar där man har varit runt på olika hotell, träningshelg, äldre släktingar mm mm och de som uppenbarligen BORDE ha lyssnat på talet gjordet inte det utan var istället ute och socialiserade. Undrar när det ska ändras? Tack för bra blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna