VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KÄRLEK i KARANTÄN

Nu har det gått nästan tre veckor sedan Tobias och jag sa ”ses snart igen” på Köpenhamns flygplats. Ingen av oss kunde väl då tro att ”snart” skulle innebära oöverskådlig framtid..

Av olika anledningar, som är kopplade till Corona pandemin, kommer vi nämligen inte att kunna träffas på väldigt länge och vi har valt att avstå från alla roligheter både tillsammans och på tu man hand. 20190930_tjltljkjlFörra veckan hade vi sett fram emot en stor fest på Porsche Center Örebro när elbilen Porsche Taycan lanserades och därefter skulle vi varit tillsammans hela helgen.

Men istället för kärlek och hästkrafter blev det en helg i avskildhet för oss båda på varsitt håll och så måste det tyvärr vara just nu.

Alla planer på att träffas är inställda och det som gör mig mest ont är att resan till Singapore, som skulle blivit något alldeles extra för att fira Tobias 50-årsdag, nu inte blir av. Självklart väldigt ytligt i sammanhanget när människor dör och världen är i kaos men vi hade verkligen sett fram emot den och planerat för den länge.algkjgkjlkaghMen hälsan måste gå först och vi är rörande överens om att vårt beslut att sätta vår kärlek i karantän och undvika alla onödiga resor när det är viktigt att vi alla försöker minska smittspridningen är det rätta!

Dessutom har vi ju massor av roligt att tänka tillbaka på men även mycket som ligger framför oss.

Hur gör man då för att hålla kärleken vid liv? Vi pratar i telefon flera gånger om dagen, kör videosamtal, peppar varandra, saknar varandra och planerar för sommaren men finns det mer man kan göra?

Kreativa och kärleksfulla råd mottages tacksamt. //Å


Annons

Kommentarer


 1. Tobbe 18 mars, 2020 on 20:30 Svara

  Alla är vi troligen drabbade på något sätt.
  Har en fru som efter 2 månader i Mexico vill/skulle hem…men som kanske inte kommer till Sverige igen på 1-2 månader.

  Hemskt både kärleksmässigt och ekonomiskt…men många har det värre än så.

  • Åza Brennander 18 mars, 2020 on 21:37 Svara

   Men JESUS! Är hon kvar?! Jo det finns alltid många som har det värre men samtidigt måste man få känna frustration och ledsenhet för sin egen situation också. Kärlek och värme till hela familjen. Kram Å

 2. Katarina 18 mars, 2020 on 20:53 Svara

  Tycker hela tillvaron hamnat i pausläge. Det är så tråkigt med alla restriktioner, jag respekterar dem och följer dem men det är inte kul någonstans. Det känns som att det enda man kan göra på fritiden är glo på tv, äta, dricka, sova och en och annan promenad däremellan. Jobbar faktiskt hellre än att vara ledig just nu.

  • Åza Brennander 18 mars, 2020 on 21:38 Svara

   JAAA det är verkligen skittråkigt! Men det är bara att hålla ut och förhålla sig till restriktionerna som du skriver. Kram Å

 3. Anki 18 mars, 2020 on 23:46 Svara

  Åh fantastiska Singapore 🇸🇬. Dit kan man åka hur många gånger som helst, ledsnar aldrig även om det inte är den billigaste platsen precis. Kuala Lumpur är nästan snäppet bättre ändå både när det gäller priser och annat. Underbara människor på båda ställena. Nu i Coronatider sitter vi ofta och drömmer oss tillbaka till alla resor vi gjort världen runt under årens lopp. Så mycket fantastiskt vi sett och varit med om och så mycket roliga minnen. Kram 🥰!

  • Åza Brennander 19 mars, 2020 on 12:54 Svara

   Det verkar helt fantastiskt och vi längtar verkligen tills vi kan åka dit. Intressant med Kuala Lumpur. Ska kolla upp det. Stor kram Å

 4. Cecilia 19 mars, 2020 on 06:20 Svara

  Vi har i flera omgångar levt på olika platser, tom olika länder. Det är inte roligt. Men man får längta efter varandra!
  Inte just nån tröst, men det stärker relationen i alla fall..😅💕

  • Åza Brennander 19 mars, 2020 on 12:27 Svara

   Då hoppas vi att det goda kommer ur situationen i alla fall. Kram Å

 5. Ann 19 mars, 2020 on 07:30 Svara

  Förstår inte varför ni inte kan ses, är han i karantän utomlands? Tillhör han riskgruppen? Eller vad beror det på att ni inte kan ses. Däremot undvik att se dina föräldrar för de tillhör väl riskgruppen.

  • Åza Brennander 19 mars, 2020 on 12:27 Svara

   Jag kan varken kan eller vill gå in på detaljerna kring varför vi inte kan ses men det borde egentligen vara tillräckligt skäl att T bor i smittspridningens epicentrum Stockholm för att undvika att träffas. Mina föräldrar pratar jag uteslutande med per telefon och de håller sig klokt nog hemma som alla 70 plussare borde. <3

 6. Malin 19 mars, 2020 on 13:06 Svara

  I april ska jag gifta mej med min sambo, vi har varit tillsammans i 12 år nu. Äntligen ska vi göra slag i saken.

  Bröllopsresan som skulle gå till Rom är nu inställd. Vår suprise-fest för vänner och släkt är inställd. Är såklart jätteledsen för detta men det går ju inte att göra nånting åt. Vi gifter oss nu och så får vi ta fest/resa senare.

 7. Malin C 19 mars, 2020 on 13:42 Svara

  Ja det är en märklig sits vi hamnat i. Jag är hemma med två småbarn, 2 och 5. Mycket mysigt men också svårt att aktivera dem då de till slut tröttnar på att inte leka med kompisarna. Och man är bortskämd med förskola som ger dem så mycket bra!!

  J och jag bodde från varandra många år när jag jobbade i Stockholm och jag tror som du att ringa varandra väldigt ofta, sms osv så man inte tappar de där små sakerna man pratar om till vardags över middagsbordet. De som gör att man sitter ihop och vet vad den andra har för små glädjeämnen och små bekymmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna