VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Agera Nu och agera ännu mera KRAFTFULLT

Agera nu, agera ännu mera kraftfullt, påbörja nationell beslutsfattning för att lösa krisen!

Vi är nu inne i den största nationella krisen sedan andra världskriget. Men jag tycker att vi i Sverige vidtar alldeles för små åtgärder alldeles för sent och att det är ett alldeles för splittrat ledarskap och ansvar för vi skall ta oss igenom krisen.20200317_131053Idag var det återigen rekommendationer som gavs och inte beslut på pressträffen. Inte som i andra länder att det kommer ut nationella bestämmelser. Men så bor vi ju också i Landet Lagom där ingen vågar sätta ner foten och visa starkt ledarskap..

Återigen hänvisade statsministern och hans statsråd till expertmyndigheten Folkhälsomyndighetens råd och att det är det man bygger sina rekommendationer på. Det är också tydligt att Folkhälsomyndigheten hela tiden väntar på olika former av statistik som ska bekräfta deras teorier och i väntan på att denna statistik så låter man sin strategi fortgå…20200317_131129Storbritannien har drastiskt skärpt sina restriktioner i kampen mot coronaviruset efter att en ny expertrapport släppts. Att flockimmunitet inte fungerar är snarare ett faktum än en fråga längre.

Snälla regeringen, sluta kisa och öppna nu ögonen ordentligt mot omvärlden. Ta befälet och sluta att bara förlita er på vår sk. expertmyndighet! //Å


Kommentarer


  1. Asta 17 mars, 2020 on 15:05 Svara

    Har aldrig kommenterat innan och brukar uppskatta din blogg, men såkallade expertmyndighet? Vad har du för relevant utbildning i smittspridning som gör att du bättre kan avgöra hur Sverige ska agera?

  2. Mimmi 17 mars, 2020 on 15:32 Svara

    För mig har dina budskap senaste tiden angående Coronaviruset blivit väldigt motstridiga mot de budskap du tidigare givit. Att hänga ut en person? Som dessutom troligen inte är så mediavan? Var det bl.a. inte det trollet gjorde med dig? Även om hen gjorde mer än du gör tycker jag inte det är riktigt schysst.
    Jag har också tankar kring uppmaningen att stänga ner allt. Ingen vet hur detta virus fungerar, varken du eller jag. Det våra myndigheter gör är att samla all fakta som finns och bedöma läget utifrån det vi vet idag. Bedömningen vilar inte på enskilt tyckande utan på den fakta vi har idag. Det innebär att den kommer att förändras under tid och ibland väldigt snabbt.
    Tycker inte enskilt tyckande på sociala medier ska styra, detta leder bara till panik och att alla gör olika när det gäller restriktioner.
    Ett samlat grepp och att vi rättar oss efter det som bestäms är det som kräva. Gissar att min kommentar inte blir så populär men vi måste nu hålla oss till den fakta som finns och inte skapa panik. Håll huvudet kallt och tvätta händerna med tvål och vatten ofta!
    Kan tillägga att jag aldrig har kommenterat förut och att jag jobbar inom hälso- och sjukvården.

  3. Yacoub 17 mars, 2020 on 17:08 Svara

    Det här är ju förskräckligt Åza Brännander.
    Vad fan är det för skit du sitter och spyr på spindelvävet?

    Har du ingen skam i kroppen?

    Om du vet bättre än svenska (& internationella myndigheter) undrar jag varför du sitter och skriver en blogg istället för att jobba på myndigheterna själv?

  4. Johanna 17 mars, 2020 on 17:15 Svara

    Men det är ju Sverige som det går bra för! Det är ju dom andra länderna – som handlar i panik – som det brakar åt helvete för. Titta vad som hände när man stängde ner Italien. Det skjuter helt i höjden. Samma med Spanien. Och exakt samma nu även med Frankrike. Om vi stänger ner Sverige så kommer det skjuta i höjden direkt. Sverige klarar inte av att tusentals människor måste ha vård samtidigt och därför gör dom på detta viset. För att plana ut det. Sverige har bara haft 19 svårt sjuka. Dom gör såhär för att plana ut det över en längre tid. Så att dom kan rädda så många liv som möjligt. FANTASTISKT gjort av Sverige. Sverige är ett av få länder som inte grips av panik. Och titta vilka ”fina” siffror vi har! (Att en del kommer dö kan inte hjälpas, oavsett hur man hade gjort). Sverige är så lugna, och man märker så tydligt att dom vet exakt vad dom gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna