VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rostbiff på tre sätt

Fördelen med att vara deltidssjukskriven och utförsäkrad är att jag blivit betydligt mer ekonomisk på senare tid. Min största utgift har sedan jag flyttade hemifrån varit mat, vilket också är mitt största intresse. Därför vill jag tipsa om rostbiff på tre sätt. Rostbiff i bit som man för övrigt ofta kan hitta på hyllan med kort datum i butiken. Köp en stor bit och använd till alla tre rätterna.

Normalt brukar jag redovisa mått/näringsinnehåll/kalorier men idag hade jag inte möjlighet att räkna så det hoppas jag du kan göra på egen hand om det är viktigt för dig. Oavsett har jag föreslagit alternativ till produkter med höga värden. Smaklig spis! //Å

 1. Rostbiff i ugn
Rostbiff i bit
Salt
Svartpeppar

Gör så här: Salta och peppra rostbiffen rikligt runt om. Placera en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg köttet i en ugnsfast form och kör c:a 2 timmar i ugn på 125 grader tills köttets innertemperatur visar 55-70 grader (55 är blodigt, 60 medium och 70 välstekt). Låt vila en stund i aluminiumfolie innan du skär i skivor och använd skyn till att göra en god sås med grädde eller en lågkalorivariant som Milda Mat Extra 4 %. Servera med potatis (jag föredrar ugnsrostad med olivolja, salt och timjan) och sallad. Enjoy!20191202_182656 2. Wokad Teriyakirostbiff med grönkål och pasta
Rostbiff (gärna tillagad i ugn enligt recept 1 men färsk fungerar också)
Spaghetti
Grönkål
Olivolja
Vitlöksklyftor
Körsbärstomater
Rostade sesamfrön
Salt
Svartpeppar
Teriyakisås

Gör så här: Strimla rostbiffen och stek i olja om det inte är tillagat. Koka spaghetti al dente och spola med kallt vatten så den inte blir mjuk. Hacka grönkål och dela körsbärstomaterna. Fräs grönkål i olja. Tillsätt körsbärstomater och pressad vitlök (ca 1/2 klyfta per person). När kålblandningen är nästan klar tillsätter du köttet och spaghettin. Krydda med teriyakisås (ca 1 msk per portion), salt och svartpeppar. Strössla över rostade sesamfrön och servera.20191128_234639 3. Rostbiff på tunnbröd med pepparrot
Rostbiff (tillagad i ugn enligt recept 1)
Tunnbröd
Grönkål
Olivolja
Vitlök
Syltlök
Rostad lök
Pepparrottsvisp
alt mini fraiche, riven pepparrot, salt och peppar

Gör så här: Strimla rostbiffen och hacka grönkål. Fräs grönkålen i olja och tillsätt pressad vitlök (ca 1/2 klyfta per person). Fördela grönkålen på tunnbröden tillsammans med rostbiff, syltlök och rostad lök. Toppa med pepparrotsvisp eller minifraiche som du blandat med riven pepparrot, salt och peppar. Njut!20191202_183955


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna