VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Lättare att prata om ANDRAS skit än SIN EGEN

Helgen som snart är till ända har bjudit på mycket reflektion och rekreation. Reflektion över vad som är viktigt och betyder något på riktigt.

Vänskap är något jag funderat extra mycket på och hur tacksam jag är över att ha många goda vänner. Vänner som gillar mig trots mina fel, brister och accepterar våra olikheter. Vänner som både kan ta och ge en ursäkt samt vara överens om att vi inte är överens utan att det gör vänskapen mindre för det.

En av mina närmaste vänner brukar säga att några av de egenskaper hon uppskattar mest med mig är min självinsikt, min ärlighet och mitt rättspatos. Fina ord som jag ödmjukt tackar för även om de två sistnämnda har en förmåga att sätta mig i klistret ibland.

 Något av det absolut värsta man kan utsätta mig för är nämligen att påstå att jag eller någon jag litar på inte talar sanning. Det i sin tur gör att jag kan stånga mig blodig för att bevisa oskuld och sannolikt är det lite av syftet med detta inlägg, hur patetiskt det än kan låta.20200126_191140Nu till pudelns kärna. Det händer att jag får höra att jag skapar drama och intriger. Att detta tillskrivs mig är ganska nytt för mig och det gör mig ledsen. Särskilt eftersom de som de som känner mig väl påstår att jag skapar allt annat än just drama och intriger, även om jag är långt ifrån ofelbar.

Någon sa att anledningen till att jag tillskrivs dessa mindre smickrande egenskaper sannolikt kan bero på att jag är för tak och tydlig. Att jag ”tvättar min byk offentligt” när jag skriver om hur jag mår, Trollets trakasserier, relationsproblem, et c. Eftersom många tycker det är lättare att prata om andras skit än sin egen blir därför min byk något man hellre pratar om än sin egen. 20200126_191125För ”skojs” skull har jag googlat lite på drama och intriger och intressant är att Intrig bl a betyder listig plan, komplott och sammansvärjning. Borde inte det innebära att det är den som pratar, lägger sig andras liv och försöker få med andra i att tycka si eller så om en annan människa är den som står för dramat och intrigerna??

En riktigt slipad dramaskapare lyckas tyvärr allt för ofta få med sig fler och sedan är drevet igång med skitsnack, exkluderande och en förening i att vara emot någon men med i gänget.

Jag är långt ifrån ofelbar och hamnar definitivt i konflikt med dem som står mig nära, vilket jag tror att många likt mig gör ibland. Men någon intrigerande dramadrottning det är jag inte, i alla fall inte enligt testet jag hittade HÄR.

Är du? //Å20200126_175023


Annons

Kommentarer


 1. Anki 26 januari, 2020 on 23:14 Svara

  Jag är ingen definitivt ingen dramaqueen heller utan hör istället till typen som är väldigt rak och ärlig. Min man och mina barn uppskattar det men tyvärr gör inte alla det utan vissa anser att man är besvärlig. Tråkigt när inte ärlighet ses som något bra men jag sover iaf väldigt gott på nätterna ska du veta 😊. Kram på dig 🥰!

  • Åza Brennander 27 januari, 2020 on 09:32 Svara

   Rak och ärlig kan ställa till det. Speciellt när det bara är okej på ena hållet. Jag sover också gott. Stor kram tillbaka. <3

 2. West 27 januari, 2020 on 01:46 Svara

  Tror du och dina bloggande influencer ”medsystrar” (?) hade mått så mycket bättre om ni haft något vettigt att göra. Ett arbete som inte innebär reklam för träningskläder, fjantiga s k hälsodrycker med skräp i. Och behandlingar… Vi andra har fullt upp med arbete. Det där är s k hobbies.

  • Åza Brennander 27 januari, 2020 on 09:42 Svara

   Du borde läsa på lite innan du kastar sten ”West”..

   För egen del driver och äger jag tre företag i Sverige och ett i Polen. Min kärnverksamhet är inte bloggen, även om den också drar in en del skattepengar till staten. Det är rekrytering och språkutbildning av utländska läkare, tandläkare och sjuksköterskor.

   Mer än 500 kompetenta sådana har rekryterats och utbildats av mitt företag, flyttat hit med sina familjer (relocation är också något som ingår i uppdraget) för att arbeta på fasta tjänster inom svensk sjukvård. Med tanke på vårdkrisen tycker i alla fall jag att det är något ”vettigt”…

   Kanske borde DU besöka någon av läkarna för att få hjälp med din avundsjuka? Det är en allvarlig sjukdom som kan äta upp människor inifrån och skapa stort lidande både för den sjuke och människorna i dess omgivning.

   Utöver mina företag har jag dessutom flera ideella uppdrag inom företagande och kvinnors hälsa. Nyfiken på vad det är du själv har så fullt upp med….

   • West 28 januari, 2020 on 23:53 Svara

    Tack för omsorgen om min tid! Trevligt att du försörjer dig på mer substantiellt än blogg m m. Nu tillhör jag din kundkrets som chef på ett av Sveriges större sjukhus. Men vi är så stora att vi ordnar med vårdpersonal i olika yrkeskategorier i egen regi – även de med t ex EU-examen. Men det glädjer mig att du kanske hjälper någonstans med att matcha personal och behov. Hur många anställda har ditt bolag (även något resebolag?) och omsättning *nyfiken*

    • Åza Brennander 1 februari, 2020 on 16:04 Svara

     Roligt att höra att du också brinner för att skapa en bra vård. Den större delen av mina anställda har jag i Warszawa och norra Polen. I Polen är dock varken omsättning eller antal anställda offentliga uppgifter som i Sverige. Men ett tiotal har jag som arbetar för mig där. Vi har brutet räkenskapsår så bokslutet sker först efter sommaren.

  • Tina 27 januari, 2020 on 20:48 Svara

   West:
   Du har då tid att hänga här o klaga. Fullt upp med arbete, skriver du, men kommentera här ingår kanske i ditt jobb.
   Skäms på dig!

   • Åza Brennander 28 januari, 2020 on 00:42 Svara

    Ja det är ju onekligen lite märkligt…🤔😘

 3. Tina 27 januari, 2020 on 09:45 Svara

  Vem är så ful? Och tar sig friheten att sprida dynga o lögner runt sig?
  Jag är oxå rak o ärlig, o vad ger det, jo en lång sjukskrivning för golvet försvann under fötterna.
  Kram

  • Åza Brennander 27 januari, 2020 on 13:40 Svara

   Så sorgligt och tråkigt att det ska behöva gå så långt. Stor kram till dig. <3

 4. Nikhita 27 januari, 2020 on 14:02 Svara

  Asså.. Jag gillar lite glam som du har, men kan du int bare glömme bort alle de andras synpunkter o så? Jag läste tingsrättens handlinger å du har ju Inge troll, de var ju intrige du skapel. Jag gilla ju di. Så ”try to forgive and forget”. Ja e med dej Åza, bare go on.

  • Åza Brennander 27 januari, 2020 on 15:25 Svara

   Det gör mig glad att du gillar mig men när det kommer till Tingsrättens handlingar ska du nog läsa dem igen. Trollet fälldes på 7 av 8 åtalspunkter av Tingsrätten och i mars ska sörjan upp i Hovrätten. Så att det skulle handla om intriger jag har skapat är inget Tingsrätten kom fram till. Bästa hälsningar Åza

 5. Karin 27 januari, 2020 on 22:14 Svara

  Du är en sann klok varm vacker kvinna hjärtat ♥️♥️♥️♥️❤️❤️

  • Åza Brennander 28 januari, 2020 on 00:43 Svara

   Tack detsamma bästa du.❤🙏❤

 6. Nikhita 28 januari, 2020 on 00:38 Svara

  Jo jo men de va ju så..Inge troll, bare en ledsen mor, inget litet gulle barn borde ha föräldrerne sina sia såna saker. Det er ikke om deg Åza, så bare smile och va gla! Det ordnar si! ❤️

  • Åza Brennander 28 januari, 2020 on 00:45 Svara

   Du har fått en hel del om bakfoten. Dock avser jag inte kommentera detta vidare här. ❤

 7. Nikhita 28 januari, 2020 on 22:28 Svara

  Kjere du, om alle dine läsare hade tagit tid og försökt hjelpe deg så hade du redan varit veldig klar om att du ikke har noen troll. Du må va litt drama og fun, men stackars lilla barn som få ta å läse detta när han blitt äldtre. Bara va du og ha det kult. Ikke blande deg med din mans barn på ett vanskeligt vhis. Ha det godt og bare smile vhis noen sier annan. Kjempe og må så veldig bra! Kjempe klem ti deg.

  • Åza Brennander 1 februari, 2020 on 16:06 Svara

   Har svårt att förstå vad du är ute efter men uppenbarligen tror du dig vara insatt i något du inte har en aning om. Kjempe klem tillbaka och en trevlig helg önskar jag dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna