VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Varmrökt lax med vitlökscremé

Idag skiner solen i Växjö från klarblå himmel och jag har just kommit tillbaka från en härlig långpromenad med Råttan i skogen.

Klurade lite på vad jag ska bjuda sonen på denna lillelördagskväll och kom fram till att lax är något vi båda gillar mycket. Därför vill jag tipsa om ”min” varmrökta lax med vitlökscréme idag. Sonen skippar dock gärna rödkålen och byter ut min magra sås mot aioli samt tripplar portionen såklart..

Receptet nedan är beräknat till EN person och ger bara 431 kcal (38 g kolhydrater/16 g fett/35 g protein). Enjoy! //Å
20200120_123015Varmrökt lax med vitlökscremé
(1 port 431 kcal)

125 g varmrökt lax
90 g/1 dl kokt jasminris
50 g kokt broccoli i buketter
30 g riven, kokt rödkål
30 g/4 st körsbärstomater
50 g matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
Italiensk salladskrydda
Salt och peppar
Cest från citron
Gör så här: Blanda det kokta riset med den kokta rödkålen (om du inte har någon att ta hänsyn till som inte gillar rödkål. Pressa vitlöksklyftorna i matlagningsyoghurten, krydda och blanda. Vill du ha lite citrussmak kan du även riva i lite skal men jag valde varmrökt lax med citronpeppar så jag skippade det. Lägg upp allt på tallrik och servera. Klart på en kvart från att riset kokar!


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna