VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tänk rätt så blir det lätt

Igår fick jag en fråga från en läsare som skrev ”Ska det va kalorisnålt borde man väl byta ut pastan?” efter att jag lagt ut ett recept på pastawok med krispig kycklingkebab. Mitt svar var och är Nope, absolut inte!

Tror tyvärr det är alla olika dieter som presenteras i dessa tider, efter en lång ledighet och nyårslöften, som bidrar till att man lätt rör ihop begreppen. Därför tänker jag försöka reda ut missuppfattningen angående den älskade pastan lite enkelt idag, utan någon högre utbildning i matkunskap kanske bör tilläggas.20200121_125630Just nu går jag på en diet som fokuserar på ett lågt kaloriintag med en bra näringssammansättning. Det innebär att jag inte utesluter något utan är mån om att få i mig både kolhydrater, fett och protein med lågt kaloriinnehåll. Jämfört med t ex. vispgrädde och smör innehåller pasta väldigt lite kalorier, fett och protein men mycket kolhydrater.20200121_124820Den som däremot kör en diet typ LCHF (lite kolhydrater, mycket fett) fokuserar inte på ett lågt kaloriintag men däremot ett lågt kolhydratintag och undviker därför såklart t ex ris och pasta som innehåller mycket kolhydrater.

Som den ris och pastaälskare jag är passar därför inte LCHF mig alls medan jag har betydligt enklare att anpassa mig till att räkna kalorier. Dock har jag många vänner som kör LCHF och är supernöjda med det. Det gäller bara att tänka rätt så blir det lätt!20200121_125327Det var min högst förenklade förklaring som jag utan större framgång försökt förmedla till Någon de senaste tre åren. Någon kör nämligen en blandning av LCHF och lågkalori beroende på dagsform och det har ju inte inneburit någon större katastrof det heller. Viktigast av allt är såklart att äta (och röra på sig) så att det känns rätt och lätt för en själv.20200121_125204Igår powerwalkade jag totalt 8 kilometer med Råttan samt åt pasta till lunch och ris till middag. Enligt min gratisapp från Samsung Health brände jag 1 714 kcal totalt under dygnet och stoppade i mig 1 118 kcal fördelat på 56% kolhydrater, 26% fett och 18% protein (rek är 55/25/20). En bra dag med andra ord.

 Det kanske är bäst att förtydliga att Svägisen inte har något med min näringslära ovan att göra. Någon är Någon helt annan..20200121_125024Däremot fick Fia och jag nyligen möjlighet att prova den nya smaken ”Paradise” från Lohilo i matchande träningskläder. Hon kan för övrigt inte heller leva utan pasta och träning.

Introduktionserbjudande på nya funktionella collagendrycken Paradise och de matchande träningskläderna hittar du HÄR (små i storlek). //Å


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna