VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vissa människor borde inte få ha HUND

Nästan varje gång jag och Råttan promenerar i elljusspåret som ligger runt knuten konstaterar jag att vissa människor inte borde få ha hund. Så även idag..

Inte mindre än tre hundägare som inte hade någon som helst kontroll över sina hundar mötte jag på den korta halvtimmespromenaden i eftermiddags. Två av tre tog några raska steg ut i skogen, när deras hundar fick vittring på Råttan, och där hade husse och matte fullt sjå med att hålla krampaktigt i kopplen medan deras älsklingar skällde, morrade, visade tänderna och slet för glatta livet.20200115_180239En av tre hade inte ens så mycket ordning på sina båda ulltussar att han lyckades få med dem ut i skogen. Istället var det jag och Råttan som fick hoppa åt sidan för att undvika att bli bitna.

Men värst av alla var kvinnan med den stora schäfern…

Trots att hon rusade minst 10 meter in i skogen när hon såg oss var hennes hund alldeles bindgalen och lyckades t o m dra omkull kvinnan som såg ut att slå sig ganska illa.

Från gångstigen ropade jag till henne ett par gånger för att höra om det gick bra och när hon lyckades överrösta sin hund skrek hon en lång ramsa med massor av fula ord tillbaka till mig om vilken idiot JAG var som inte skyndade mig därifrån..20200115_180215Eftersom hon uppenbarligen inte ville ha min hjälp lade Råttan och jag benen på ryggen men varje gång jag vände mig om låg hon fortfarande kvar på marken med ett krampaktigt grepp om kopplet till sin hund och såg ut att ha riktigt ont.

Som sagt, vissa människor borde inte få ha hund och som mina kloka vänner på Care4Dogs säger ”Hunden kan om människan gör rätt”… //Å


Kommentarer


  1. Spindelulla 16 januari, 2020 on 06:14 Svara

    Samma här, flera tokiga hundägare. Livrädd att dom ska sätta tänderna i min lilla hund, som har hänt andra här.

    • Åza Brennander 16 januari, 2020 on 15:40 Svara

      Det FÅR ju bara inte hända. Förskräckligt att behöva vara rädd för att gå ut i elljusspåret! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna