VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ful och Oknullad

Kvinnor vill inte ha sex i lika stor utsträckning som män. De vill ha trygghet och status. Se sexuell aktivitet hos bögar och flator för jämförelse”…

Så skrev Hanif Bali på sitt twitterkonto tidigare i veckan, vilket väckte stor uppmärksamhet och upprörda känslor hos bl a Annika Strandhäll, fd socialminister. Själv anser jag att Hanif till stor del har helt rätt i sitt uttalande…20200112_193231Självklart finns det ingen regel utan undantag men det är ytterst sällan jag har hört väninnor uttrycka frustration över att deras män vill ha för LITE SEX. Däremot består frustrationen ofta i att man känner sig tvingad att ställa upp, när man själv inte har lust, för husfridens skull.

Personligen har jag haft relationer där jag gjort just det. Ställt upp trots att min biologiska klocka varit inställd på något helt annat än sex och lusten har saknats. Men det är flera år sedan jag lovade mig själv att ALDRIG någonsin hamna i en sådan relation igen. Att ligga för husfridens skull på bekostnad av min egen självkänsla är något jag slutade med för länge sedan. Min kropp är Min och sex med någon annan har man bara när BÅDA vill. Punkt!20200112_025024Det skiljer sig säkert från kvinna till kvinna men jag är oerhört styrd av mina hormoner och även om jag självklart kan känna lust året om är det framförallt en gång i månaden som lusten är som störst. Vi kvinnor har ju som sagt en biologisk klocka som signalerar till oss när vi är ”befruktningsbara”, vilket är i samband med ägglossningen som normalt sker en gång per månad, vilket ökar lusten.

Männen däremot vandrar genom livet med den biologiska uppgiften att sprida sin säd i så stor utsträckning som möjligt 365 dagar om året. Utan menstruationscykel, graviditeter eller klimakterie som spökar.20200112_201009Med det sagt ser jag faktiskt ingenting som är särskilt märkligt med Hanifs uttalande. Bara högst logiskt och biologiskt men uppenbarligen en öm tå för Annika Strandhäll och de som gick till personangrepp mot Hanif med kommentarer om att han är bl a ”ful och oknullad” p g a sitt twitter inlägg.

Over and out! //Hormontanten Å


Annons

Kommentarer


 1. Katarina Ek 12 januari, 2020 on 20:56 Svara

  Nä jag fattade inte heller vad det var som var så kontroversiellt med det han skrev. P-piller är ju väldigt vanligt bland svenska kvinnor och de dämpar ju sexlusten.

  • Åza Brennander 12 januari, 2020 on 21:08 Svara

   Inte jag heller… Ibland tror jag helt enkelt att människor VILL bli provocerade…. Kram Å

 2. cecilia 12 januari, 2020 on 23:19 Svara

  Håller helt med dig, Åsa! Kanske ev. att referensen till bögar/flator känns lite onödig (eller är det jag som inte fattar?). Tack för bra och ärlig blogg som jag läser varje dag!

  • Åza Brennander 13 januari, 2020 on 08:52 Svara

   Tack snälla du!
   Som jag tolkar det har homosexuella män mer sex än homosexuella kvinnor i sina relationer. Vilket ju borde vara sannolikt eftersom lusten och den biologiska klockan bör vara densamma oavsett om man lever i en samkönad relation eller ej. Kram Åza ❤

 3. Simon 16 januari, 2020 on 16:46 Svara

  Japp, yes, jadå. Låter helt logiskt för mig. Bra skrivet.

  • Åza Brennander 16 januari, 2020 on 17:04 Svara

   Härligt att tycka lika. Tack bästa du! Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna