VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sista Slappedagen och Supergod Gorgonzola Pasta

Då var den här.. Trettondagen, eller vad jag skulle vilja kalla den sista Slappedagen. Ser att många skriver att de ska rensa ut julen idag men se det ska INTE jag! Jag ska bara slappa och njuta av både socker, fett och kalorier EN dag till. Dessutom är det ju faktiskt inte förrän Tjugondag Knut som Julen dansas ut…20200106_111825Ett bra slapptips är att bjuda på rester idag och om du lagade den goda Gorgonzolasåsen och har turen att du fick lite över har jag ett KANONTIPS till dig! Om inte kan du såklart göra en sats Gorgonzolasås till eftersom det bara tar ca 10 minuter.

Låt mig bjuda på…

Falsk oxfilépasta med sparris och Gorgonzolasås
4 portioner Linguine (Spaghetti eller Tagliatelle går också bra)
1/2 knippe grön Sparris
1/2 dl Vispgrädde
Smör

Rostasfilé, Gorgonzolasås och Vårlök som du förhoppningsvis har kvar sedan tidigare. Om inte hittar du receptet HÄR.20200106_111551Gör så här: Tärna köttet och skiva sparrisstjälkarna (spara knopparna och 1/3 av stjälken). Koka pastan samtidigt som du fräser köttet tillsammans med stjälkbitarna från Sparrisen. OBS! Om du har knapert med kött går det utmärkt att köpa en bit ryggbiff, kycklingfilé eller liknande och dryga ut med. Värm Gorgonzolasåsen och tillsätt grädden. Salta och peppra om det behövs. Låt sparrisknopparna koka med pastan 2 minuter på slutet. Häll av och Blanda ALLT med Gorgonzolasåsen. Strössla över vårlök och servera ev med sallad, tomater och en skvätt balsamicocremé. MAGISKT god pastarätt som bara kräver pasta och sparris om du sparat ingredienserna och resterna som blev över från helgens rostasfilé med Gorgonzolasås och timjanspotatis.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna