VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ryggskott från Underjorden och Recept för Trettondagsfesten

STACKARS älsklingen! I går vaknade han upp med ryggskottet från underjorden. 20200103_122240Det har faktiskt satt sig så illa att han inte ens kunde ta tåget tillbaka till Stockholm igår, vilket såklart gladde mig mitt i eländet.20200103_120408Igår var det ryggläge och stillasittande som stod på Tobias högst begränsade agenda men idag lyckades jag faktiskt locka med honom på en stillsam promenad i Fyllerydsskogen. 20200104_152924Tyvärr fick Råttan och jag bara sällskap av T några hundra meter innan smärtan tvingade hem stackarn igen. Men aptiten är det inget fel på.

Varsågod och låt dig väl smaka denna snabblagade, goda och enkla tvårättermeny för 4 personer som jag bjudit min krympling på. Perfekt om du inte vill stå flera timmar i köket imorgon när det är Trettondagsafton!❤👌//Å

Sötstarka Chiliräkor med Avocado
1 1/2 dl skalade räkor
1 ätmogen avocado
2 stjälkar vårlök
3/4 dl Sweet chilisås
4 skivor baguette
Gör så här: Tärna avocadon, skiva vårlöken och blanda med räkor och sweet chili. Sprödvärm brödet och toppa med räkröran. Klart på mindre än 5 minuter!20200103_195550 Rosa Rostas med Gorgonzolasås och rostad Timjanspotatis 
800 g Rostasfilé i bit
Smör
Svartpeppar och Salt

8 medelsmå potatisar av fast sort
1 msk torkad Timjan
2 msk Olivolja
Flingsalt

150 g Gorgonzola
1 Scharlottenlök
2 msk smör
4 dl lätt Ccremé fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk Dijonsenap
Svartpeppar och Salt20200104_153332Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Salta, peppra rostasfilén runt om och bryn hastigt, i rikligt med smör, runt om. Placera en köttermometer mitt i den tjockaste delen av köttet och kör köttet i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen visar 53 grader. Svep rostasfilén i aluminiumfolie och låt vila tills det är dags för servering.

Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Dela potatisen på mitten och lägg halvorna med snittytan uppåt på bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med timjan och flingsalt. Baka i ugnen ca 20-25 minuter.

Finhacka under tiden scharlottenlök och fräs i smör någon minut utan att den tar färg. Tillsätt Cremé fraiche, vispgrädde och Dijonsenap. Låt sakta koka ihop någon minut. Smula därefter i Gorgonzola och fortsätt sjuda några minuter tills osten smält. Salta och peppra.

Servera tillsammans med t ex sallad, sockerärtor, tomat och salladslök och balsamicocréme. Enjoy!


Annons

Kommentarer


  1. Anki/Sponsorn 7 januari, 2020 on 08:10 Svara

    Man kan se på bilden att stegen går i slowmotion. Boka in en massage men undvik ………… 😆
    T krya på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna