VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Adventspyntets vara eller icke vara

In i det sista försökte jag stå emot men i eftermiddags gick det inte längre. Jag kunde på riktigt höra hur adventspyntet skrek på mig utifrån förrådet och eftersom jag inte ville störa grannarna var jag såklart tvungen att hämta in det.20191125_183528Eftersom jag sedan barnsben levt efter regeln ”Inga stjärnor innan 1a Advent och inga Tomtar före lillejulafton” var såklart ambitionen att bara titta till pyntet lite och höra vad det ville mig. Men det såg så ledsamt ut där det låg hoptryckt i kartongerna så jag beslutade mig för att veckla ut stjärnorna. Bara för att se att allt var intakt inför Advent…20191125_183903När jag ändå vecklat ut allt hade jag inte hjärta att fälla ihop stjärnorna igen och jag slogs av hur vackra de är. Det var i samma sekund som en liten, liten stjärna pep till mig att den ville tas upp och jag föll till föga.

Att göra en liten, liten stjärna glad kom jag fram till inte var ett brott mot familjeregeln. Den skulle ju bara få provhänga en liten, liten stund..20191125_183613Men när jag hängt upp den tyckte såklart ALLA de andra stjärnorna att det var JÄTTEFUSKIGT och propsade på att också få provhänga, vilket slog till med full kraft mot mitt rättspatos.

Någon timma senare hade jag provhängt alla stjärnorna OCH ljusslingorna som självklart även de protesterade när de låg ensamma kvar i kartongen.20191125_183736Så just nu provhänger det stjärnor i alla mina fönster och ljusslingorna lyser så vackert i mörkret att jag faktiskt överväger att gå på stjärnornas linje och låta dem provhänga fram till söndag. Dock har jag tydligt deklarerat att INTE EN TOMTE kommer innanför tröskeln innan lillejulafton (eller åtminstone Advent)…

Gjorde jag rätt eller fel? Borde jag väntat? Och framförallt hur gör du själv med pyntet? 🎅❤//Å


Kommentarer


 1. Florence 25 november, 2019 on 19:12 Svara

  Underbart här är 3 granar inne nu och cypresser i trädgården och vid entretrappan lyser så fint även några andra träd i vår stora trädgård ♥️♥️♥️♥️. Mycket lugnare o trevligare göra klart i slutet av oktober o slippa stressa längre fram. Dessutom behöver vi alla mkt ljus denna mörka årstid. T.o.m mina principfasta bekanta åkte hem o började med granar o ljus efter att ha varit här i helgen 🤣🤣🤣. Har man barn på besök så uppskattas det massor o det är ju ofta tiden innan den ”stora dagen” som ger mest glädje o förväntan…. inte bryr vi oss längre om innehållet i paketen utan allt det vackra betyder så mycket mer! Dock är jag ingen tomte människa utan gillar mer blommorna ljuset o granarna o har rött i vissa rum o vitt i andra. Dock aldrig Julgarderoben för min del utan enfärgat. Tur vi alla är olika o att var o en gör som den mår bäst utav. Kram till Dej i denna sköna tid 🌟🌟🌟

  • Åza Brennander 25 november, 2019 on 19:19 Svara

   Så sant Florence! Det slog mig faktiskt idag att jag ALDRIG varit så lugn när jag pyntat tidigare. Brukar vara mer regel än undantag att jag är arg som ett bi och trasslar in mig i allt som kan trasslas i lördagen innan 1a Advent..

   Låter som ni har det magiskt hemma redan och instämmer i att vi behöver ljuset. Kram på dig! <3

 2. Mymlan 25 november, 2019 on 20:10 Svara

  Vaaaaa faaaaaaaan!! 🤪
  Gör som du vill o känner för det :)

 3. A 25 november, 2019 on 20:25 Svara

  Hej
  Vet inte varför du är sjukskriven? Men du såg riktigt energisk ut när jag mötte dig och din pojkvän på nya bron vid Djurgårdskanalen för någon vecka sedan. Du hade stavar och han gick flera meter bakom dig..
  En annan sak; du borde veta att man ska reklammarkera , du verkar alltid glömma det?

  • Åza Brennander 25 november, 2019 on 20:47 Svara

   Hej, jag tror faktiskt aldrig jag har använt stavar mer än i skidbacken/spåret så jag har sannolikt en dubbelgångare på Djurgården.. Däremot brukar Tobias alltid hamna några strax bakom mig när vi promenixar! Jo visst reklammarkerar jag men jag är väldigt selektiv med samarbeten så därför upplevs det sannolikt som sällan. Kram Å

 4. Petra J 25 november, 2019 on 21:26 Svara

  Nä, bara kör på och pynta 😍 Jag satt upp ljusslingan utomhus för några dagar sen. Inomhus åker stjärnor och stakar fram inom någon dag.

  • Åza Brennander 25 november, 2019 on 22:23 Svara

   Så får det bli! Vi kör rakt in i kaklet!🎅👍❤

 5. Maria Persson 25 november, 2019 on 22:23 Svara

  Jag kör på din linje! Jag började också idag. Ljusslingor och andra batterislingor har jag haft länge men i förmiddags kunde jag inte hålla mig längre och tömde förrådet för att komma åt de innersta lådorna som innehåller allt som hör Julen till🎄
  Stjärnor, ljusstakar och lyktor🕯️💡🔥 och ja en och annan 🎅🏻 🤶🏻 men resten åker nog ner imorgon igen för att få komna fram vid senare tillfälle. Sedan måste ju min fina Tomteservis fram (ja nu låter det som att jag är lika gammal som min mormor var men nej. Är bara 52)😇
  Tur vi får göra som vi vill nu förtiden, men förstår din tanke.
  Kram 🌸

  • Åza Brennander 25 november, 2019 on 23:47 Svara

   Ååå vad mysigt du verkar ha det hemma Och tomteservis låter toppen! Varför plocka ner? Låt Tomtarna provbo vettja!👍🎅😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna