VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Middag hos Mig

Med tanke på det ekonomiska läget i min plånbok, sedan jag blev deltidssjukskriven och utförsäkrad, har smålänningen i mig verkligen fått kavla upp ärmarna.

En av strategierna är att inte impulshandla mat i tid och otid (veckohandling har aldrig varit min grej) utan istället tillaga det jag redan har hemma.20191124_192438Man kan nog lugnt säga att det inte är mycket som saknas i min extremt ostrukturerade kyl- och frys, så att hitta något att bjuda på borde ju inte vara så svårt…???

Problemet är dock att jag hamstrar OCH ändå alltid handlar nytt när jag ska laga mat, vilket resulterar i att mycket hinner bli för gammalt innan jag hittar det i vill.
20191124_181220 Men idag var jag väldigt nöjd med mig själv när jag hittat både en fläskfilé, en flankstek och pilgrimsmusslor att bjuda Päronen och Tim på. Men säg den lycka som varar…

Blott en timma innan middagen skulle stå på bordet konstaterade jag att fläskfilén gick ut 2017 och flanksteken 2018…
20191124_133740 Pilgrimsmusslorna var dock tack och lov från anno 2019 och funkade utmärkt tillsammans med sparris på burk och tryffelbearnaisesås som jag hittade i kylen.

Fläskfilén som skulle smördegsinbakas och flanksteken som skulle grillats hamnade istället i soptunnan och efter en supernabb inhandling av en ny fläskfilé hittade jag ett lika supersnabbt recept på fläskfilégryta med rostade potatishalvor i den fina kokboken jag och svägisen fick på Johannas bokrelease.70658239_10156643196973181_5510904668147941376_oGrytan fick högsta betyg av både son och Päron! Vill du testa att laga den hittar du receptet på Johannas blogg här eller på sidan 19 i boken Middag hos mig.

Nu blir det Så Mycket Bättre för hela slanten. Drog tre avsnitt på raken igår kväll och räknar med att hinna ifatt de tre sista ikväll innan jag slår igen de blå. ÄLSKAR det programmet!

Kram❤ Å20191124_135613


Kommentarer


  1. Johanna Toftby 24 november, 2019 on 20:34 Svara

    Så roligt Åza att grytan räddade middagen! 😉 Kramar för fina ord! <3

    • Åza Brennander 25 november, 2019 on 19:16 Svara

      Det gjorde den sannerligen och SÅÅÅ god den var! Kramar tillbaka. <3

  2. cecilia 25 november, 2019 on 03:35 Svara

    Jag är skåning men älskar ändå att vara sparsam 🙂 och vi äter ofta mat som gått ut men som är frusen. Men jag antar att din fläskfilé mm. var färska? Annars kan man lugnt äta det, no problem säger jag. Tack för bra blogg!!! Hoppas du snart mår bättre.

    • Åza Brennander 25 november, 2019 on 19:15 Svara

      Jag äter också det mesta utan bekymmer men trots att köttet varit fruset luktade det inte helt fräscht. Misstänker att jag varit lite sen på att frysa in det… och då vill jag inte chansa. TACK för fina ord! Kram Å

  3. Katarina 25 november, 2019 on 18:19 Svara

    Det är jättekul att gå loss på det man har hemma och experimentera! Som en utmaning till sig själv, kan jag fixa middag på det som finns hemma? Brukar bli jättebra, fråga dock inte efter receptet för det finns bara just då och i huvudet. Lycka till!

    • Åza Brennander 25 november, 2019 on 19:17 Svara

      Där funkar vi lika! Jag älskar också utmaningen och att inte veta själv vad jag ska bjuda mig på! Detsamma gäller även recept men igår var jag tacksam över Johannas fina receptbok när inspirationen tröt. Kram Å

Lämna ett svar till Åza Brennander Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna