VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Theos köttbullar med potatismos och brunsås

På uppmaning av Theo ”för att alla ska få smaka” kommer här receptet på gårdagens köttbullar med potatismos och brunsås. Jagar du fett och kalorier bör du dock sluta läsa nu för igår sparade vi inte på något. Smaklig spis och en skön söndag önskar vi dig!💕//Åza & Theo20191117_114229KÖTTBULLAR ca 50 st
1 kg blandfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar (ca 1 tsk)
Salt (ca 2-3 tsk)
Smör
Gör så här: Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla några minuter till en grötig konsistens. Riv under tiden gul lök fint och pressa vitlöken. Blanda ströbrödsgröten med blandfärsen, löken och ägget. Salta och peppra efter egen smak. Rulla köttbullarna med fuktiga händer och lägg på en fuktig skärbräda. Stek köttbullarna hastigt i rikligt med smör på hög värme. Lägg över i en annan stekpanna på medelvärme när de fått fin färg runtom ELLER låt dem gå färdigt i ugnen på ca 150 grader medan du lagar sås och potatismos. OBS! Stekskyn ska användas till såsen så diska INTE ur stekpannorna.20191117_114114BRUNSÅS
1 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 dl mellanmjölk
2 msk maizenaredning
1 1/2 msk soya
2 msk lingonsylt
Salt
Svartpeppar
Gör så här: Häll 1/2 dl vatten i varje stekpanna och höj värmen ordentligt så att stekskyn och vattnet kokar ihop. Häll över i en av stekpannorna, tillsätt köttbuljong, späd med vispgrädde och mjölk. Red med maizena till önskad konsistens. Smaksätt med soya, lingonsylt, salt och peppar.20191116_200541POTATISMOS
10 medelstora potatisar av mjölig sort
1 1/2 dl mellanmjölk
1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 tsk muskotnöt
Salt
Peppar
Gör så här: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka potatisen helt klar. Pressa potatisen genom en potatispress. Värm mjölk, vispgrädde och smör i en kastrull och rör ihop med den pressade potatisen. Smaksätt med muskotnöt, salt och peppar.

Servera hela härligheten med lingonsylt och pressgurka (som jag inte hann göra igår).❤


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna