VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Skönhet kommer Utifrån och In

Skönhet kommer inifrån är ett uttryck man ofta hör men jag skriver inte helt under på det. Jag tycker nämligen att skönhet kan komma både utifrån och inifrån. Känner jag mig fin på utsidan mår i alla fall jag bättre även på insidan.

Alla har väl någon gång kommit från frisören och varit riktigt missnöjd med håret. Inte ser man väl särskilt vacker ut då när man är sur som en gurka över misslyckandet på utsidan? På samma sätt fast tvärtom är det ju även när man är jättenöjd efter besöket hos frisören. Känner man sig fin på utsidan blir man glad inuti och vice versa.20191113_113559Jag brukar säga till mina nära och kära att det är lika mycket ”utifrån och in som inifrån och ut” som gäller om man vill se vacker ut.

Ett av trixen med ”utifrån och in” är att ge sin hud de bästa tänkbara förutsättningar man kan och därför bokar jag in 1-2 konsultationer hos hudterapeut per år, en på våren och en på hösten, och igår träffade jag världens bästa Helén på Växjö Medical Center.20191113_114216Nu tänker kanske du att jag inte har några hudproblem och att det därför är bortkastad tid och pengar att gå till en hudterapeut. Men då är mitt svar att det är just därför jag inte har problem med min hud! Jag sköter den nämligen exemplariskt men eftersom huden åldras och dessutom behöver olika produkter genom årstiderna tycker jag att det är jätteviktigt att låta en expert kika på den med jämna mellanrum och rekommendera rätt produkter för mig.

Ingen nämnd men många i min direkta närhet använder samma produkter året om i ansiktet, vilket jag tycker är heltokigt! Du behöver ju inte en dagkräm med solskyddsfaktor 50 mitt i vintern och sannolikt behöver din vintertorra hud betydligt mer fett än på sommaren, för att nämna några exempel..20191113_113801Nå väl, igår var det dags att införskaffa nya vinterkrämer och eftersom jag har en ganska normal, medelålders hudtyp tror jag att mitt ”kit” passar många. Bli nu inte avskräckt av att det är så många burkar och tuber. Rengöring, peeling och serum använder jag samma året om. Det är bara dag- och nattkrämerna jag byter vid behov. Dessutom är alla produkterna oerhört dryga så det brukar räcka med 2 inköp per år.

Så här sköter jag min hy:

På morgonen börjar jag alltid med att rengöra ansiktet med en gel som löddrar härligt trots att det inte behövs mer än en klick av ärtstorlek. Därefter masserar jag in ansikte och hals med ett helt fantastiskt serum och avslutar med ansiktskräm och ögonkräm. Snabbt och lätt som en plätt med andra ord!
20191113_114020På kvällen lägger jag ner lite mer kärlek och omvårdnad på min hud eftersom den utsätts för betydligt större påfrestningar under dagen än natten.

Jag börjar med att tvätta ansiktet med en rengöringskräm, följt av samma rengöringsgel som på morgonen. Därefter använder jag en ”leave on peeling” med AHA-syra som jag stryker på med padsen som ligger i burken. Smålänning som jag är brukar jag använda varje pad 2-4 ggr och förvara den använda i locket på burken tills jag unnar mig en ny.  20191113_114133Efter peelingen, som alltså inte ska sköljas bort, masserar jag in några droppar serum (samma som på morgonen) följt av natt- och ögonkräm.

Jag kan gissa att många suckar och tänker att ingen människa har tid att tvätta och smörja så mycket. Men som med allt annat gäller det att prioritera och en vacker hud kommer inte av sig själv och kräver en hel del omvårdnad. Utifrån och in….20191113_113924Jag är oerhört förtjust i de medicinska, parfymfria hudvårdsprodukterna från NeoStrata men två favoriter är ”leave in” peelingen och serumet. De gör verkligen underverk med huden och extra glad blev jag när jag fick peeling padsen (599:-) på köpet när jag köpte serumet igår! En toppenjulklapp till dig själv eller någon du gillar om du frågar mig!

Alla produkter kan du läsa mer om och beställa HÄR i Doktor Tores webbshop. Även julerbjudandet som du hittar här. Vill du boka en konsultation hos Helén ringer du 0470-57 10 40.

Lycka till med hudvården!//Å


Annons

Kommentarer


 1. Anonym 14 november, 2019 on 13:20 Svara

  Hej åza tack för en bra blogg ! Jag använder exuance produkter , minfråga är kan man blanda produkterna ?

  • Åza Brennander 14 november, 2019 on 15:44 Svara

   Hej och tack! Vad glad jag blir!
   Det går utmärkt att blanda. Samma tillverkare om jag förstått rätt.😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna