VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Jag förstår inte våra svenska sjuka regler

Med tanke på hur mycket jag får tillbaka av Staten nu när jag behöver det kändes beskedet om kvartalsskatten OCH restskatten jag missat betala särskilt skönt att betala in idag (ironi)…20191106_190339Men inom kort är det kanske slut på skatteinbetalningar från mina företag, eftersom Försäkringskassan uppmanar mig att söka andra arbeten istället för att bli frisk och driva mina företag vidare (läs mer om det här).20191106_185624Så då slipper jag vara ledsen för att jag tycker att våra skattepengar fördelas helfel. Och då syftar jag inte främst på de ynka tusenlapparna jag förvägras från Försäkringskassan under min deltidssjukskrivning.20191106_105246Som egen företagare är det för övrigt omöjligt att vara deltidssjukskriven eftersom det räcker att du godkänner ett bokslut för att bryta mot reglerna (vilken ingen annan kan göra) även om du som jag outsourcat ALLT annat.20191106_185944Våra politiker tycker alltså det är bättre att jag tvingas lägga ner mina företag, säga upp min personal och att flera blir arbetslösa istället för att ge mig lite lugn och ro, låta mig med min läkares hjälp följa den rehabiliteringsplan som gjorts upp för mig och komma tillbaka som en företagare och arbetsgivare som bidrar med många skattekronor som kommer andra till gagn. Jag är ledsen men jag förstår inte den ekvationen..🤔20191106_185852Nå väl, efter en dag av nedslående besked och otaliga kontaktförsök med Försäkringskassan välkomnade jag min goda vän Cia och hennes vän Fred på hamburgerlunch följt av picknick i det gröna, helt utan översvämningar och Trolltyg. 20191106_185549Därmed sagt att jag kunde haft det betydligt sämre…😘//Å


Kommentarer


  1. Anki 6 november, 2019 on 20:50 Svara

    Fk är helt klart ett kapitel för sig. Man undrar om dom själva vet vad dom pysslar med 🤔. Det övergår i alla fall mitt förstånd och går in på svinens 😁. Du får försöka njuta av solen och sköna plusgrader 🥰.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna