VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

MÅNGA har det mycket Svårare

Först och främst tack för all respons på förra inlägget när jag skrev om min kamp mot Försäkringskassan och deras regelverk som stjälper mer än hjälper i utmattningen. Förskräckligt dock att vi är så många som är och har varit drabbade av ett system som suger!

Jag skulle dock vilja poängtera att det just är systemet som suger och att de flesta människor jag kommit i kontakt med på Försäkringskassan (och numera även Arbetsförmedlingen) är förstående inför min situation MEN inget annat kan göra än att förhålla sig till reglerna (med undantag av någon bitterkärring förstås som verkade njuta av att försöka få mig att framstå som fuskare)…

Jag vill också tala om att jag är oerhört tacksam över familj och vänner som stöttar mig samt att jag med egen kraft klarat av att bygga upp ett sparkapital genom åren. Ett sparkapital jag såklart tänkt använda till betydligt trevligare saker än att hålla näsan över ytan när vårt sk. sjukförsäkringssystem fallerar. 20191018_191433Med det sagt finns det många som har det betydligt svårare än jag, vilket också slog mig när jag fick en akuttid för Råttan idag på Djursjukhuset efter att veterinären hört av sig och berättat att resultatet av det första cellprovet var klart.

Cellprovet uppvisade sk. spindelceller och eftersom jag har svårt att ta in information TROR jag att veterinären sa att det är en form av cancerceller som inte är av den värsta sorten men så pass elaka att de ofta kommer tillbaka efter operation och kan behöva strålning. 20191018_191529Men innan några åtgärder vidtas ville man ta prover på den sista knölen vi upptäckte också så att alla opereras bort och behandlas vid samma tillfälle.

Älskade Råttan, som aldrig gnäller, tjöt av smärta när veterinären satte sprutan i tumören flera gånger. Men som sagt, det finns de som har det värre…20191018_191319

När vi satt och väntade på att få betala kom det in en äldre dam med sin trotjänare som gick med böjt huvud och svansen mellan benen. Damen anmälde sig i receptionen med hundens namn och viskade fram att det var dags att avsluta vännens liv, varpå hon böjde sig ner och kramade om sin vän som genast viftade på svansen och var beredd att följa matte till slutstationen, utan vetskap om vad som väntade.

Ikväll går mina tankar till dem som har det svårt och nu rinner tårarna igen som de gjorde där i väntrummet. Ibland är det bra att sätta saker och ting i perspektiv och bli påmind om att det alltid finns någon som har det svårare. //Å


Annons

Kommentarer


  1. Lena 18 oktober, 2019 on 20:28 Svara

    😢❤️❤️

  2. Monica 19 oktober, 2019 on 00:33 Svara

    Ja ÄLSKAR din inlägg.. Gråtar då du skriver om Inez,, När min mamma gick bor t å innan dess innan hon blev fsämre å hamna på först sjukhuset å sen på Evelid där hon blev sämre igen pga dålig / och fel behandling av medecin.. ,,Anmälda för det…behandling.. så lova jag ta hand om hennes katt.. Det gjorde jag ,, jag åkte 5 mil varje dag för att mata å släppa ut å in katten.. Men då mamma gick bort så tyckte jag att katten skulle följa mamma,, stället för att katten skulle komma till någon annan så avsluta jag kattens liv å den fick mamma med sig katten i graven… Hoppas att INEZ klara detta alla hjärtan till henne.. Misste min egen katt för ett år sen å saknar henne så Mycket.. All Kärlek till er…<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna