VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vill inte men Måste

Idag har jag varit arg och ledsen inombords. En dag jag tänkt ägna åt att kika på gardintyger har istället bara bjudit på meditation, träning, skaldjur en långpromenad och vila.20190923_183834Med facit i hand känner jag att den prioriteringen varit helrätt, särskilt med tanke på att fina gardiner känns fullständigt meningslöst så länge vi hyr ut vår lägenhet..

Sannolikt hade grismänniskorna som trashat den nu bjudit in sina apkompisar för att hänga i gardinerna…

Nej, så länge vi måste hyra ut den blir det inget mer piffande och puffande från min sida, det är ett som är säkert!!

Många har undrat VARFÖR vi hyr ut eller inte bara begränsar uthyrningen till vänner och bekanta. Jag har flera svar på det..

Nummer ett är att detta är en i min värld jättedyr lägenhet som kostade betydligt mycket mer än vad vi hade budgeterat för.20190923_183904Hade vi haft obegränsat med pengar hade vi ALDRIG hyrt ut och bara lånat ut den till vänner.

Men nu har vi inte obegränsat med pengar och eftersom vi så gärna ville köpa just DENNA lägenheten valde vi att ta med i budgeten att hyra ut den några veckor per år.

Att vi inte bara hyr ut till vänner och bekanta har flera orsaker. Dels den att vi under högsäsong får ca 4 000 PER NATT och så mycket skulle jag aldrig drömma om att begära från mina vänner, vilka jag hellre lånar ut den till när den är ledig.

Dessutom får man inte hyra ut hur som helst. På andra ställen i Spanien (Palma på Mallorca te x) är det FÖRBJUDET med korttidsuthyrning.20190921_193238Dessutom måste det finnas licens för  uthyrning och man ska betala skatt för uthyrningen. Det är ytterligare några av anledningarna till att vi har valt att anlita ett välrenommerat företag som tar hand om ALLT från tillstånd till skatteregler så att allt sköts by the book.

De fixar dessutom marknadsföring, bokningar, receptionsservice, städning och frågor från gästerna. För gästen blir det nästan som att bo på hotell och tanken är att vi ska slippa besvär och bekymmer.

Nu höll det ju tyvärr inte hela vägen. I alla fall inte denna gången och nu väntar vi besked på hur allt som saknas eller är förstört ska hanteras.20190923_185906Allt kommer säkert lösa sig men jag är grymt arg och ledsen för att allt liksom känns lite solkigt och smutsigt i kanten. Allt som bara skulle kännas härligt och lustfullt..

Med det sagt säger jag som jag sagt från start. Nej, vi VILL inte hyra ut men vi behöver det. I alla fall så länge vi har tre boenden att dra runt.

Tack för alla kommentarer, goda råd och stöd. De gör mig lite gladare och även om jag inte orkat svara på så många har jag läst och och tagit till mig.❤//Å


Kommentarer


 1. Anki 23 september, 2019 on 19:25 Svara

  Det är viktigare att du tar hand om dig själv än att du svarar på alla kommentarer. Hoppas allt ordnar sig till det bästa för er till slut. Kram på dig!!!

 2. Eva 23 september, 2019 on 19:35 Svara

  Tycker att du gör alldeles rätt när du väntar med mer ”piffning” av lägenheten.
  Tur du inte tog vitt marmorbord som du var sugen på.
  Är man tvungen att hyra ut så är det som det är.
  Vill ni ha lite egna saker ta några flyttlådor och ställ ner det ni är rädda om och ställ i lägenhetens förråd ( vilket jag förutsätter finns ) när ni åker till Sverige. Kan kännas lite skönt med egna grejer.
  Hoppas nu att allt ordnar sig med det som skett och önskar dig en njutbar vistelse.😎

 3. Tina 23 september, 2019 on 20:26 Svara

  Du prioriterar helt rätt

  Kram

 4. Ann 23 september, 2019 on 20:32 Svara

  Usch vad tråkigt! Vi har en lägenhet ett par mil från dig på solkusten som vi också hyr ut. Så länge vi gör det blir det minsann inget extra piff, utan standardinredning från Ikea och det funkar bra det också. Verkligen tråkigt när ni har lagt ner så mycket tid, pengar och energi och så förstör folk. Kram till dig!

 5. Karin 23 september, 2019 on 20:57 Svara

  Det jag tycker är märkligt är att inte agenturen återkopplat med ett besiktningsprotokoll.

 6. K 23 september, 2019 on 23:15 Svara

  Såå trist när folk förstör så. Men om det nu är tvunget att finansiera det hela med att hyra ut den så skulle ju jag iaf inte dessutom köpt en svindyr bil. Det sliter oerhört på hus/lgh som man hyr ut till kreti o pleti. En tanke bara…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna