VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att bryta Mönster för Kärlekens skull

Mycket tror jag att det handlar om att bryta mönster. Dåliga mönster som att sluta reta sig på när T traskar runt i bara kalsonger och strumpor en hel förmiddag. Inte duschar med öppen dörr eftersom badrummet blir som en ångbastu och jag inte kan se mig i spegeln på en kvart eftersom den fullständigt immat igen. Eller att han belamrar köksbänken med allt ifrån hedersmedaljer till bortklippta gamla prislappar och pantflaskor. 20190910_192510Helt enkelt bestämma sig för att försöka fokusera på det han gör bra istället för det jag tycker han gör dåligt. Saker som att han städat, köpt Coca-Cola Zero och mina favoritblommor när jag kommer och att han låter mig sova ut, väcker mig med en lätt kyss samt en fråga om jag vill följa med på morgonpromenaden med Råttan.20190910_192446Idag bröt vi mönster. Får väl erkänna att jag först sa ”nej jag sover hellre vidare och tar en promenad själv senare” men just när jag sagt det insåg jag att det var en handling i fel riktning, kravlade mig ur sängen med ett konstlat leende och en försäkran om att jag var ”nästan redo för morgonpromenad”..20190910_192427Att bryta mönster är inte lätt men med facit i hand var det rätt. Den planerat korta morgonpromenaden blev drygt en mil tillsammans, sida vid sida, och mycket som vi inte kunnat sätta ord på tidigare blev sagt när vi rundade Djurgården.

Har du förresten tänkt på hur mycket enklare det är att prata om svåra saker när man går sida vid sida istället för att stirra varandra i ögonen? Ett gammalt beteendetrick i mänsklig interaktion om du frågar min militär.
20190910_192313Någon som är liiite trött efter dagens prövningar men tycker att livet är ganska lätt och struntar högaktningsfullt i parterapi och kärleksbesvär är Råttan som njutit i fulla drag av våra brutna mönster. //Å


Annons

Kommentarer


 1. Camilla 10 september, 2019 on 22:16 Svara

  Tycker allt blivit lättare sen jag struntade i de små sakerna toalettlocket, saker som bara läggs ner på fel ställe osv. Lägger krutet på sånt jag tycker är viktigt att ta upp istället. Och jag mår faktiskt bättre🤗 allt behöver inte göras på MITT sätt, för, vem bestämmer att det sättet är det rätta. Alla har vi fel o brister och jag tror grejen är att faktiskt bara titta bort istället. En vacker dag kanske min man fattar ” grejen” 😂😂

 2. Katarina 11 september, 2019 on 13:13 Svara

  Vad ska du ändra på när det gäller dig, då?
  I´t takes two to tango!!

 3. Lars Karlsson 11 september, 2019 on 15:26 Svara

  Härligt.
  Kram L

 4. Anki 11 september, 2019 on 18:45 Svara

  Skadar aldrig att bryta mönster ibland 😊. Ha ha ha, Inez ser iaf ut att sova som en liten gosig prinsessa efter morgonpromenaden 🐕😴… Kram!

 5. Tina 13 september, 2019 on 13:23 Svara

  Man kan/ska aldrig försöka förändra sin partner. Den enda man kan/ska förändra är sig själv.
  Tålamod, kärlek och ännu mer kärlek.

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna