VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kärleken gör Ont

Då är vi två av dem. Två av dem som går i terapi för att hitta tillbaka till kärleken. I morse hade vi vårt första besök hos psykologen/parterapeuten på mottagningen vi fått på rekommendation och efter att ha erlagt 1 800 kronor i receptionen slog vi oss ner i väntan på ”vår” terapeut.20190909_125805Vi behövde inte vänta länge på att Hon dök upp och med ett fast handslag och ett varmt leende visade hon in oss på sitt rum.

OSS, min militär och jag. VI, som vill vara just VI och inte bara två som var. VI som vill hitta tillbaka till kärleken..20190909_125832 Hon bröt lite lätt på vad jag tror var finska och på något sätt skapade hennes mumin-dialekt ett lugn hos mig samt något sorts förtroende och hoppfullhet.

Hon var samtidigt tydlig och lite hård. Förklarade sakligt hur vi som människor fungerar om man skalar bort förälskelsefasen och fokuserar på det långsiktiga förhållandet med gemensamma mål och värderingar.20190909_125924Tillsammans gjorde vi problembeskrivningar, gick igenom relationshistoria, motionella sårbarheter, extern stress, olikheter och styrkor.

Hon hade läst på väl. Inför mötet hade både jag och T lagt en timma vardera på att besvara digitala formulär och beskriva vår relation utifrån våra respektive perspektiv.

Stundtals gjorde det ont. Ont att konstatera att viljan är större än känslan och att ärligheten sårar. Ont men rätt och bra för tveklöst är att det VI gjort tillsammans idag är en god investering för framtiden. Oavsett vad som kommer med den. //Å20190909_125737


Kommentarer


 1. Jeja 9 september, 2019 on 20:16 Svara

  Sååååå fint o ärligt skrivet 🙌❤️Livet ! Tack för du förgyller våra liv

 2. Florence 9 september, 2019 on 20:40 Svara

  Säkert nyttigt, men jag lider samtidigt lite med Er, allt vill man kanske inte höra/veta. Men det är viktigt att man ändå känner man gjort vad man kan hur det än går. Kramar i massor till Er båda. 🌺🌺🌺

 3. Annette 9 september, 2019 on 20:50 Svara

  Bra tankar du har kring terapin, precis – det är en bra investering för framtiden🌸
  Önskar er all lycka❤️

 4. Monika 9 september, 2019 on 21:26 Svara

  Många kramar till er båda. Så klokt att ni tar tag i er relation och försöker. Håller tummar och hoppas att ni hittar tillbaka.

 5. Anki 9 september, 2019 on 23:26 Svara

  Usch vad jobbigt men tyvärr försvinner problemen inte om man nonchalera dem så det är jättebra att ni tar hjälp. Ni har haft så mycket elände under lång tid och fått kämpa med så många saker. Inte konstigt om det går ut över kärleken till slut. Terapin och lite lugn och ro kommer förhoppningsvis hjälpa er tillbaka till det ni haft innan. Jag hoppas verkligen allt löser sig för ni är så fina ihop. Kram kram till er båda två 🥰!

 6. malin 10 september, 2019 on 08:52 Svara

  Hej Åsa,
  Så fint att du delar med dig. Jag hoppas att ni hittar tillbaka till varandra…. Jag förstår precis vad du menar, går igenom och känner. Vi hade under en period ( ca 3 år ) Så galet jobbigt, det hände bara elände… Sånt som inte räknas till vanligt tok. Om du förstår vad jag menar. Den ena olyckan efter den andra… Men så vände det. Det har gjort oss starka. Ett tag ville jag bara bort, visste inte vad jag kände mer. Tyckte inte om mig själv eller nån runt omkring mig.. Jag var trött, less och olycklig. Men så kom lyckan, plötsligt vände allt och för bara någon vecka sen satt jag hemma på trappen och tanken slog mig att det är ju så här man ska må… Det är så här bra jag ska må och livet ska vara… Kärleken till min man kom tillbaka och till mig själv.
  Kram och hoppas att det reder upp sig <3

 7. Lars Karlsson 10 september, 2019 on 11:12 Svara

  Tjämpa.
  Kärleken övervinner allt.
  Kram till er. L

 8. Ulrika 10 september, 2019 on 11:33 Svara

  Vilket fint inlägg om än lite ledsamt…
  Allt gott till er framöver!

  Kram från Gbg : )

 9. Anna 10 september, 2019 on 23:11 Svara

  Helt underbart att ni har tagit itu med detta nu och inte ignorera. Ni verkar ha haft det med tufft med bygget i Spanien? Lycka till och kärlen är det ultimata 😘💝👫💞💥💍ut och res.ha ett härligt liv och älska dig själv, för kan du inte älska dig, vem ska då faan kunna älska dig? Kämpa ni fina par!💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna