VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är jag DRAMA

Det senaste året har jag inte varit särskilt lycklig. Jag har känt stunder av lycka såklart men sådär himlastormande lycklig i längre perioder har jag inte varit sedan innan utmattningen. Nyligen fick jag i all välmening höra att jag ”är drama”. Det gjorde mig ledsen eftersom att jag själv inte upplever att jag skapar särskilt mycket drama och att drama dessutom är något jag medvetet undviker i möjligaste mån.aaaaazzzaaaazz1Jag har funderat på vad som menades med att jag ”är drama” och vad någon annan avser med det kan jag såklart inte svara för men jag TROR att det handlar mest om det som skett omkring mig. Det som gett mig diagnosen utmattningssyndrom. För den mardröm jag befunnit/befinner mig i sedan mer än två år tillbaka ÄR verkligen DRAMA.

Men är det då JAG som är drama? Personligen tycker jag inte det eftersom det legat helt utom min kontroll att jag drabbats av att en sjuk människa gjort till sin livuppgift att förstöra mitt liv. Jag hade sannerligen inte förtjänat det dramat. Galningen är inte ens MITT bagage utan något jag mycket oönskat fick på halsen. Men att polisanmälningar, hot, förhör, rättegångar, insatsstyrkor, id-kapningar, bedrägerier, förtal och trakasserier är drama det kan vi vara överens om.aaaabbbbÄven allt som gått snett i Spanien har såklart varit drama, om än av en helt annan sort. Dock har jag på inget sätt varit skyldig till att det lades fel klinker i kök och badrum, att trägolvet sviktar i hela lägenheten och måste rivas upp i vinter, att tapeter monterats fel, att glasdörrar, badrumsspeglar är trasiga och måste bytas, att gardinstänger hamnat fel, att spanska staten dröjde månader med att utfärda nödvändiga certifikat, att elbolaget inte gjorde sitt jobb, att vår första projektledare fick sparken och försvann, att killen på byggfirman slutade och även han försvann, bara för att nämna en del av det som gått snett.

Att jag dessutom åkte på en campylobacterinfektion när vi ÄNTLIGEN fick tillträde till vår lägenhet ett halvår senare än planerat och att jag tillbringade större delen av juli sängliggande var också det dramatiskt så det förslår men enligt mitt sätt att se det helt utanför min kontroll.20190719_110922Till ovan kan tyvärr en hel del annat elände också adderas, vilket du som följer mig känner till, och sannolikt finns det vissa saker jag kunnat påverka i annan riktning. Med det sagt kan jag konstatera att jag FÖRSTÅR om jag upplevs vara drama, särskilt eftersom jag dessutom är väldigt öppen med både bra och dåliga grejer som händer i mitt liv. Sannolikt hade jag upplevts som betydligt mindre drama om jag ”inte hängt ut mig här” (citat min ömma moder) och varit så öppen med allt.

Men jag väljer att fortsätta ta risken för samtidigt ger många utav er mig så mycket stöd och pepp i eländet när jag skriver av mig om det som är livet här och nu.

Jag vet att många tänker att det inte är konstigt att jag dragit på mig en utmattning ”med tanke på hur det fars och flängs” (citat min ömma moder igen) samt att jag borde ”stanna hemma och ta det lugnt istället” (även det citat min ömma moder). Men jag vill tillägga att jag mår betydligt bättre av att umgås med härliga människor och hitta på roliga saker än att stirra i taket och tycka synd om mig. Vilar och mediterar det gör jag dessutom massor mellan roligheterna och jag tror att det är just den mixen som gör att jag sakta men säkert kommer kunna känna långvarig lycka igen. //Ålght 2Ps. Jag har slutat be om ursäkt för att jag mår som jag gör men jag vill ändå rikta ett stort tack till alla er som bryr er och engagerar er i mitt mående på ett eller annat sätt. Och även om engagemanget ibland kan göra ont när orden blir hårda uppskattar jag omtanken mycket. <3


Kommentarer


  1. Lars Karlsson 29 augusti, 2019 on 11:46 Svara

    Du är inget drama men du råkar ut för det ena och andra dramat.
    Många människor upplever inte hälften och ändå ligger dom i sängen och tycker synd om sig själva.
    Det gör inte du.
    Du gör helt rätt och det känner du själv.
    Så du fixar allt till slut på det sätt som passar dig.
    Kram L

    • Åza Brennander 29 augusti, 2019 on 12:53 Svara

      Lite synd tyckte jag allt om mig när magen rasade i somras. Annars är jag inte mycket för självömkan. Kram och tack!❤

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:16 Svara

      På något sätt känns det som att drama dragits till mig de sista åren. Skulle gärna göra mig av med den dragningskraften… Tack Lars! Kram Å

  2. Cecilia 29 augusti, 2019 on 12:40 Svara

    Söta du, lite drama är väl det minsta vi kan begära av livet!?
    Skämt åsido, dramatik i överflöd vill ingen ha, synd att så mycket elände drabbar dig!
    Allt gott önskar jag dig framöver ?

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:15 Svara

      Ja lite lagom drama vore bäst! Tack bästa du. Kram <3

  3. Florence 29 augusti, 2019 on 13:25 Svara

    Jaaaa du är också så väldigt trött på att hörs från min mor o vissa andra att jag borde lugna ner mej o hålla mej hemma ist för att åka iväg varje weekend på hundutställningar mm mm MEN det är ju det enda som ger mej lite lugn i själen för mej!!!!! Fast andra tycker så klart det är bättre om jag varit hemma o kunnat hjälpa dem med all småskit som är viktigast för dem än hur jag mår !!!! Tråkigt att behöva fly sitt hem hela tiden, fast enda gången man hinner tänka lite mer på sej själv ?. Är så trött på energitjuvar o har aldrig i mitt liv mått dåligt o irriterat mej på folk som under sista året. Har drömt om att flytta långt bort min man o jag bara för att slippa skiten. Fast bor ju i vår gamla dröm herrgård o har det bra bara vi fick vara ifred från alla håll. Idag är jag så gammal att jag skiter i folk, de är bara avundsjuka !!! Har också haft många helveten i livet som inte alla vet då jag som du alltid har ett glatt yttre och jag tycker fortfarande att det finns så många snälla människor som drabbas sååååå mkt mer än mej. Dessutom har jag aldrig tagit på mej offerkoftan som många jag känner, trots att de verkligen inte haft något att gnälla om. Stå på dej kära Åza o skit i vad folk tycker. Ingen tackar oss ett skit för att vi faller in i deras ramar ❣️. Och stannar man upp o leker Svensson liv då har man inte upplevt det vi gör (på gott o ont). Kram från Flo på ett augusti varmt Gotland (Hundutställning här i helgen ?).

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:14 Svara

      Nä offerkoftan är bäst att bränna upp. Ja du Flo, livet är tufft och min Shaman sa någon gång att anledningen till att mitt liv varit och är så tufft är att Universum vet att jag klarar av det. Sannolikt är det på samma sätt för dig. Tack för omtanken, stor kram och trevlig helg!

  4. Anki 29 augusti, 2019 on 13:32 Svara

    Jag tror inte att det är du som skapar så mycket drama omkring dig. Däremot så håller jag med Lars att det händer mycket drama runt omkring dig. Vissa personer drabbas av mycket grejor utan att egentligen ha lagt två strån i kors för att det ska hända.
    Du får trösta dig med att du kan se tillbaka på ett liv med många minnen. Du kommer att ha mycket att le åt (både positivt och negativt) när du blir 95 år och sitter i en gungstol på hemmet med en katt i ditt knä.
    Mår du sen bättre av att umgås med vänner och göra roliga grejor så ska du kunna göra det utan att behöva skämmas.
    Kram på dig!!!

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:13 Svara

      Ja på ålderdomshemmet lär jag kunna hålla låda (också). Brukar säga att jag har som en liten burk med lappar i hjärnan. De lapparna står för bra och dåliga händelser i mitt liv. Det ska bli spännande att veckla upp dem när jag passerat 100 och förmodligen kommer jag fnissa högt åt allt drama då. Kram och tack för pepp!

  5. Nettan 29 augusti, 2019 on 17:01 Svara

    Har läst din blogg i flera år Åza. Men aldrig kommenterat nåt. Men nu gör jag det och tycker du är grym.

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:11 Svara

      Då var det på tiden! Skojar bara såklart. TACK ditt pepp betyder mycket. Kram Å

  6. eva 29 augusti, 2019 on 17:41 Svara

    Du är inte alls nåt drama. Tyvärr finns det människor som säger saker utan att ens tänka sig för hur det kan uppfattas.
    Bra blogg tycker jag. Det bästa är att du skriver precis som livet är. Du är mänskligt helt enkelt. Det finns så många bloggar som endast visar upp en fasad av perfektion vilket gör att man inte alls känner igen sig i något.

    All skit du fått och får gå igenom är inte ditt fel utan ett exempel på hur illa man kan råka ut fastän man inte gjort fel själv.
    Gillar dig… så bra med en kvinna som säger vad hon tycker och inte räds att protestera ifall nåt inte känns bra. Applåder från mig… önskar dig allt gott. Kram på dig.

    • Åza Brennander 30 augusti, 2019 on 09:10 Svara

      Så glad och varm i hjärtat jag blir av dina fina ord! Stort tack för dem och trevlig helg! Kram Å

  7. Minette Tigerfalk 31 augusti, 2019 on 17:33 Svara

    Utsatt av nätroll, hot, sjukdomar, fastighetsstrul? Är det drama?
    Orkar inte. Det finns så många människor som är så svagt begåvade som borde googla på ordens betydelse när hjärnan väl används.
    Hoppas det inte är någon ”VÄN”. Om så är fallet, bjud på drama genom att ge fulfinger och sparka rätt upp i krysset…
    Du är grym, fortsätt exakt som du är.
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna