VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Citruskyckling med Pasta, Basilika och Västerbottensost

Idag slog jag upp de blå i huvudstaden och insåg att jag faktiskt inte bott hos T sedan slutet av juni! Med sommaren i Marbella har det bara blivit så och när vi kom hem tog vi ju ett gemensamt beslut att vara ifrån varandra några veckor för att jag behövde lugn och vila efter campylobacterinfektionen som mer eller mindre tog knäcken på mig (och relationen) i somras.20190826_093415Jag får erkänna att jag hade lite svårt för kyckling ett tag efter den pärsen men nu när jag är återställd har kyckling återtagit sin rättmätiga ställning som en favorit! Därför tänker jag bjuda på ett nytt recept jag laborerade fram förra veckan och som jag kanske bjuder Grabbarna T på om de sköter sig. 😉

Gillar du pasta, kyckling, citrus, basilika och Västerbottensost MÅSTE du helt enkelt testa denna som jag blev mycket nöjd med. Om du räknar points ger den dig 9 SP med ost och 8 utan.20190826_091155 Citruskyckling med Pasta, Basilika och Västerbottensost
230 g spaghetti
600 g kycklingfilé
1 broccoli
2 tsk rapsolja
2 dl fraiche 5%
1 1/2 msk torkad basilika
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 citron
2-3 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
3/4 dl västerbottensost
1 vårlök
tomat20190826_091216Gör så här: Skär broccoli i mindre buketter och strimla kycklingen. Bryn kycklingen i olja samtidigt som du kokar spaghettin. Låt broccolin steka med några minuter och tillsätt därefter fraiche, basilika och buljongtärning. Smaksätt med rivet citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Späd ev. med mjölk om du vill ha mer sås (rekommenderas). Blanda med den avrunna pastan, hackad vårlök och tomat. Strössla över Prästost och Njuuuut! 

Bli medlem i Viktväktarna du också HÄR.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna