Nu är det strax dags för middag igen men idag behöver vi inte laga den själva…Nu var det ju ingen större uppoffring för faktum är att vi hade urkul i Fredrika Bremers kök på Rimforsa Strand.Kvällen inleddes med att Veronica berättade om herrgårdens anor och då bl a att den inrymt en sorts hushållsskola för dåtidens hemkunskapslärarinnor.Strax därefter delades vi in i förrätts-, varmrätts- och efterrättsgrupper.
Jag hamnade i varmrättsgruppen tillsammans med Cecilia och Camilla. En inte helt enkel uppgift visade det sig men med gott samarbete, lite hjälp från kocken Gustav och fantastiska råvaror lyckades vi prestera en riktigt god varmrätt.En god hygien i köket är A och O för att slippa fler campylobactinfektioner som den jag drog på mig i Marbella..Tobias ingick i förrättsgruppen som hade bl a kantarellsoppa på menyn.Engagemanget var stort i efterrättsgruppen..
Koncentrationen var på topp i varmrättsgruppen..
Cecilias råbiff med ugnsbakad kapris och ripplad äggula var lika magisk som kvällen i övrigt..
Risotton var lagad som en risotto ska d v s med Amooooore..Dock blev jag anklagad för att fuska när jag kallade in extrahjälp från förrättsgruppen när armen höll på att somna av allt rörande i grytan..Kvällen blev magisk och maten densamma. TACK för ett fantastiskt dygn bästa Veronica och Camilla med personal på Rimforsa Strand! Den lustfyllda helgen genom Östergötland arrangerades av Leena på Petit Hotel i samarbete med Tanja Fylking.
Kommentera