VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pasta Rosso med Kyckling, Basilika och Fetaost

Lillelördag OCH dagen då Årets Företagare Växjö ska tillkännages! Trots att jag delat ut priset flera gånger blir jag alltid lika pirrig och klockan 11 idag kan jag lova dig att vi har en lycklig vinnare när jag och Johnny från Företagarna överraskat den ovetande entreprenören tillsammans med kommunchef, näringslivschef, kommunalråd och press!

Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om.. än.. Tanken var ju att dela med mig av ännu ett smalt OCH gott recept. Faktum är att detta enligt tonårssonen är ”nog den godaste bantningsmaten” jag bjudit på. 5 av 5 möjliga vilket även gör det till en perfekt helgmiddag tycker jag!

Så varsågod och låt dig väl smaka av min version utav Pasta Rosso med kyckling basilika och fetaost!
20190815_201755Pasta Rosso med Kyckling, Basilika och Fetaost
4 port/11 SP
250 g spaghetti
4 små kycklingfiléer
1/2 gul lök
250 g morötter
2 tsk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk krossade tomater
2 dl fraiche 5%
salt & svartpeppar
1 förp fetaost 10%
1/2 kruka basilika
1 salladslök
20190815_201642 Gör så här: Stek kycklingfiléerna nästan klara och svep om med aluminiumfolie. Koka pastan (om den blir klar innan du är färdig med övriga tillbehör kan du spola den i kallt vatten så den håller sig ”al dente”. Skala och hacka lök, riv morötterna och fräs i oljan tillsammans med pressad vitlök tills allt mjuknat. Tillsätt buljongtärningen, krossade tomater och fraiche. Låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med spaghettin och låt allt bli varmt. Skiva under tiden kycklingfiléerna samt hacka basilikan och salladslöken. Lägg upp pastablandningen i en stor varm skål. Toppa med kyckling, basilika, salladslök och smula över fetaosten. NJUT!


Kommentarer


  1. Sofia 21 augusti, 2019 on 09:48 Svara

    Tack för recept! Jag har allt hemma utom basilika och fraiche, så det får bli ett litet stopp på Ica idag. Ses om en stund.

    • Åza Brennander 22 augusti, 2019 on 08:52 Svara

      Gillade du den?😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna