VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Tacogryta med vitlöksyoghurt och ris

Med tanke på min sena hemkomst igår blev det till sonens förtret inte något nylagat till middag. Förstår inte vad det är som gör att han typ är allergisk mot rester! Speciellt inte när resterna är något så smarrigt som en köttgryta, vilken faktiskt smakar bäst när den fått stå och dra ett dygn.

Nå väl, jag tyckte att den var delikat även igår och när den var nylagad fick den högsta betyg av sonen med tillägget att han hellre ätit pasta än ris.

Så här kommer ännu ett recept som jag trixat lite med från veckans matkasse. 9 points ger den om du räknar sådana och passar perfekt om du vill laga något extra gott i helgen.

Tacogryta med vitlöksyoghurt och ris
4 port/9 SP
500 g nötbog
1 msk soja
1 tsk flytande margarin
1/2 röd lök
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 tsk salt
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
2 dl ris
2 dl matlagningsyoghurt 8%
2 vitlöksklyftor
3-4 msk hackad persilja
1 tsk sötningsmedel
Salt, peppar
Ruccolasallad
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 salladslök20190815_210330Gör så här: Strimla köttet och blanda med sojan. Bryn i margarin och lägg i en gryta tillsammans med strimlad lök, krossade tomater, vatten och kryddorna. Låt sjuda i ca 45 minuter och späd ev. med mer vatten under tiden om du vill att den ska vara ”såsigare”. Salta, peppra ev.

Koka riset. Blanda yoghurt med pressad vitlök, hackad persilja, salta, peppra och ”sockra” med sötningsmedel. Jag valde Nick´s ”sugar replacement” nedan eftersom det var vad jag hade hemma. Servera grytan med ris, en klick vitlöksyoghurt, sallad, paprikatärningar samt rödlök och salladslök. Smaklig spis!20190815_210405


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna