VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

ANMÄLD IGEN

Vad fick mig att tro att jag skulle slippa undan? Med tanke på den otur som förföljt mig så borde jag såklart räknat med det som ett brev på Posten!

Jag är anmäld igen men denna gången är det faktiskt inte Trollet eller någon annan missunnsam människa som ligger bakom anmälan. Nej denna gången är varken Polisen eller Försäkringskassan inblandade!

Anmälan kom inte som ett brev på Posten utan genom ett samtal i ikväll från min läkare och jag känner mig just nu som en vandrande KATASTROF!

 Vet inte om jag ska skratta eller gråta men svaren på SAMTLIGA tre a*f*ri*gsprover som jag lämnade in i början av förra veckan kom tillbaka positiva.20190814_185613POSITIVA UP MY AS i bokstavlig bemärkelse!

Jag ser sannerligen inget positivt i att spanska CAMPYLOBACTER fullständigt knockade mig fyra veckor i Spanien och fortfarande spökar med min mage!! Det möjligen enda positiva är att jag därmed kan stryka från listan är inbillningssjuk, att jag inte gick upp i vikt i somras och att jag slipper ta nya prover om magen fortsätter krångla!20190814_190731Campylobacterinfektion är enligt smittskyddslagen en allmänfarlig sjukdom och en smittspårningspliktig sjukdom så nu är jag anmäld smittskyddsläkaren i mitt landsting OCH till Folkhälsomyndigheten.

I vissa fall kan campylobacterinfektion ge följdsjukdomar. Dessa kan vara ledbesvär, kroniska magbesvär och nervsjukdom. Skål för det! //Å

Ps. Jag fick i a f beröm för att jag skött min hygien så exemplariskt och varit så försiktig att varken Tobias eller Theo smittades trots att vi levde inpå varandra när jag smittade som värst.

Ps igen. Ni som träffat mig sedan jag kom hem från Spanien kan vara helt lugna. Jag smittar inte längre.


Annons

Kommentarer


 1. Marie 14 augusti, 2019 on 20:09 Svara

  Men Åsa nu räcker det för din del 😳😳nu kan det bara bli bättre kram och krya på dig❤️😍

  • Åza Brennander 14 augusti, 2019 on 21:34 Svara

   Jaaa! Det KAN bara bli bättre!🤣👍❤

 2. Din stackare!!!
  Hoppas verkligen allt det där försvinner nu och att du då får lite trippel-tur gånger 100. Det röstar i alla fall jag för! :) :) :)

  //Berith

  • Åza Brennander 14 augusti, 2019 on 21:34 Svara

   Jag röstar med dig!👍❤🤣

 3. Lars Karlsson 14 augusti, 2019 on 21:27 Svara

  Bra att du vet vad det är.
  Sedan slapp du ju hålla igen på kosten.
  Och för det tredje nu blir det bara bättre.
  Kram L

  • Åza Brennander 14 augusti, 2019 on 21:35 Svara

   Sant!👍🤣
   Japp nu jäklas vänder det!❤

 4. Petra J 14 augusti, 2019 on 22:03 Svara

  Ca tio kollegor åkte på den bakterien efter vår utlandsresa med jobbet till Portugal för snart ett år sen. Många var rejält sänkta och vi var flera som lämnade prover när vi kom hem. Hoppas du blir helt av med bakterien o får bli frisk utan kvarvarande symptom snart!

 5. Anna 14 augusti, 2019 on 22:53 Svara

  Å fyyy faaan , vet hur de är …6 v diare , samtliga i familjen och mina föräldrar … idag 12 å sedan så känner jag av de om de blir lite mkt laktos 😩😩 typ köper man en milkshake på MD😱😱så vet man att man knappt hinner de 4 mil hem innan man akut måste på huset 🤣🤣🤣

  Stor krya kram 🥰🥰

  • Åza Brennander 14 augusti, 2019 on 23:45 Svara

   JÄKLAR!!! Kan det få sådana konsekvenser också?! Jag har Colon irritabile sedan tidigare så det bådar inte gott… Kram Å

 6. Sofia 14 augusti, 2019 on 23:06 Svara

  Hua!!! Hade det hjälpt om du fått veta tidigare vad det var? Dvs hade du fått medicin eller dyl? Förutom att du såklart fått reda på att du var smittsam, vilken jäkla tur att de runt dig klarade sig! Kram

  • Åza Brennander 14 augusti, 2019 on 23:46 Svara

   Ingen aning men gissar att jag fått någon spansk hästkur. Kunde ju inte ens ta mig till läkare….så det var inte aktuellt. Kram

 7. Anki 14 augusti, 2019 on 23:48 Svara

  Aj, det var ingen rolig historia du råkade ut för 🤒. Men med den turen du haft det här året så blir man ju inte särskilt förvånad så varför skulle det bara varit en vanlig simpel magsjuka? Det är lika bra att dra till med något rejält med en gång eller hur 🤢🤣. Tur att du inte smittade de andra och skönt ändå att få veta vad det var för fel på magen. Kram på dig och så håller jag tummen för att du snart är helt fit for fight igen 🥰!

  • Åza Brennander 15 augusti, 2019 on 00:08 Svara

   Eller Hur?! Ska man nu vara sjuk så är det ju lika bra att dra på ordentligt!🤣🤣🤣 Tack för omtanken.❤

 8. Karin 15 augusti, 2019 on 17:38 Svara

  Fick det också på en utlandsresa men var inte sjuk så länge som du. Jag tog dock prover direkt i och med att det är så fall är anmälningspliktigt och för att skydda familjen. Finns ingen medicin vad jag vet.

  • Åza Brennander 18 augusti, 2019 on 15:39 Svara

   Hemskt!! Klarade sig resten av familjen? Kram Å

 9. Charlotte 15 augusti, 2019 on 18:10 Svara

  Hade campylobactinfektion för ett par årsedan. Blev inlagd på sjukhus med dropp och sjukskriven några veckor. Var väldigt väldigt trött länge efteråt. Hoppas att du kryar på dig snart.
  Kram

  • Åza Brennander 18 augusti, 2019 on 15:38 Svara

   Tröttheten kan jag skriva under på!! Hoppas du inte fått några men efteråt. Kram Å ❤

 10. Sarah 15 augusti, 2019 on 19:52 Svara

  Min sambo åkte på det nu när vi var i Barcelona , som tur var hann vi hem inlagd på östra ssk dropp o 40 gr feber nästan 2 v ! Nu börjar han återhämta sig 🙌🙌

  • Åza Brennander 18 augusti, 2019 on 15:37 Svara

   Vilken jäkla pärs!! Hoppas han repar sig snart! Kram Å ❤

 11. Eva 15 augusti, 2019 on 20:43 Svara

  Försäkringskassans sjukvårdskort i EU samt koll av hemförsäkring ang sjukvårdskostnader eller komplettera är ett gott råd.
  Vård och provtagning i Spanien tror jag inte är sämre än Sveriges. Ett snabbt svar och erforderlig medicin i tidigt skede är ju smart.
  Bor själv nära Spanien och har otroligt bra erfarenhet av allmänna sjukvården samt privat, det går undan och snabbs provresultat.

  Tycker nog att 4 veckors väntan är onödigt plågsamt.
  Önskar dig nu dig snabbt tillfrisknande och tillit till spansk sjukvård om du ska vara där under längre perioder.

  • Åza Brennander 18 augusti, 2019 on 15:37 Svara

   Tror inte jag heller. Snarare tvärtom faktiskt. Med facit i hand borde jag uppsökt vård men det kändes då som ett förcstort projekt eftersom det var Först på slutet jag kunde lämna lägenheten. Tack för goda råd. Nästa gång tar jag dig på orden.❤🙏

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna