Många har undrat varför jag slutatvlägga ut recept och den enkla förklaringen är att jag inte lagatvså mycket mat i sommar eftersom matlusten varit nästintill obefintlig.
Men nu är jag på G igen och eftersom den ”förlorade” sonen som inte ville komma till Marbella i somras är tillbaka har jag ju någon att laga mat till också!Faktum är att Tim bott hos mig nästan hela tiden sedan jag kom hem men jag tror inte att det uteslutande beror på att han saknar mig. Maten kan spela en viss roll i hans beslut också!?
Denna veckan kör vi matkasse och igår valde han pasta med torsk till middag. Den gillades av båda så här kommer receptet som jag trixat lite med som vanligt.
Räknar du poäng ger den bara 7 per portion och är superlätt att laga eftersom du kokar ALLT tillsammans! //ÅOne-Pot-Pasta med torsk, räkor och spenat
4 port 7 SP
0,5 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 förp körsbärstomater
500 g torsk
1 dl skalade räkor
250 g spaghetti
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
1 påse bladspenat
2 tsk olivolja
2 tsk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 kruka färsk basilikaGör så här: Skala och hacka lök, pressa vitlök. Skär tomaterna i bitar. Bryt pastan i mindre bitar och lägg alla ingredienser utom torsk, räkor och färsk basilika i en kastrull. Låt sjuda opå låg värme tills pastan är nästan klar. Rör ofta så det inte bränner fast i botten och späd med mer vatten om det börjar bränna. Håll koll så den inte blir överkokt! När det är ett par minuyter kvar på pastan tillsätter du fisken och låter allt sjuda tills pasta och fisk är klar. Rör FÖRSIKTIGT så att inte fisken går sönder. Tillsätt räkor och färsk basilika. Smaka av med salt och peppar. Njut!
Ska absolut testas!
Du kommer gilla det!??
Det där såg verkligen gott ut. Måste prövas!
Ha en fin kväll!! 🙂
//Berith
Jaaa! Rekommenderas verkligen. Kram Å
Smidigt! Måste testa.
Kram
Det måste du! Kram Å