VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Inga mer Skavsår i Öronen men nya Bågar från Specsavers

För ett tag sedan opererade min ömma moder ögat för starr och sedan dess har det varit ett evinnerligt tjat om att hon måste byta glasögon eftersom hon inte lägre ser med de gamla.

De flesta människor undrar kanske då varför hon inte gjort det redan men eftersom det skulle vara en alldeles särskild optiker som skulle undersöka henne och hon prompt ville att jag skulle vara med som smakråd kom min sommar i Marbella emellan.20190812_191808I fredags hade dock skavsåren i öronen blivit så besvärande att jag skrev ”Snälla har du en akuttid typ nu åt min mamma”, till Katarina på Specsavers i Värnamo!

Eftersom Katarina egentligen var fullbokad visste jag att hon inte hade det men jag tänkte att frågan är fri och strax kom svaret ”kom klockan 16”.20190812_191829Kort därefter packade jag in mor, Råttan i bilen och drog till Värnamo pronto där Katarina tog emot oss med öppen famn 16.15! Vi hade självklart en god ursäkt som löd ”vi tänkte lite fel när vi planerade” till vår sena ankomst…20190812_191932Under tiden som mamma undersöktes och synundersöktes njöt jag av godis och Råttan av nya kompisar i butiken. Barnen tyckte det var oerhört häftigt när jag berättade att Råttan jobbar på Specsavers i Värnamo!20190812_19202920190812_19205320190812_192001 Själv blev jag också tagen för att jobba i butiken när jag gick all in på att hjälpa mamma välja bågar och hjälpte såklart den snälla damen som nästan hade lika stor beslutsångest som min lilla mamma!

Som mest hade vi nog ett 20-tal bågar i spel men lugnt och metodiskt sorterade vi bort par efter par tillsammans tills det bara återstod 4 bågar!20190812_191845Mamma kunde omöjligt förstå vad hon skulle med så många bågar till, hon som alltid klarat sig med ett par. Men jag förklarade för både henne och den andra kunden att ett par glasögon inte bara är till för att se med. De är lika mycket ett smycke som man matchar outfiten med!

Därför blev det fyra bågar i olika färger och nyanser och även om min småländska moder tyckte att det var fasligt onödigt var hon mer än nöjd när vi lämnade butiken, och undrade vad pappa skulle säga.20190812_191922Pappa sa inget mer än att hon självklart skulle unna sig och  själv unnade jag mig två nya par solglasögon också. Inte för att jag behövde men för att jag inte kunde motstå nyheterna som just kommit in.

Dessa tror jag kommer bli grymt coola med gradal glas!20190812_192018TACK Katarina och Ulrika på Specsavers i Värnamo. Dels för akuttiden så att jag slipper nya skavsår i öronen men även för att ni tog så väl hand om min kära mor och bjöd på en trevlig stund trots vår sena ankomst! Mamma och jag är nämligen allt utom en bra kombination när det kommer till att hålla tiden…

Trevlig kväll! //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna