VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Falsklarm kan ge Fängelse

En av dagens huvudnyheter på Blekinge.se handlar om en kvinna som slog larm om att hon blivit överfallen och nu är misstänkt för falsklarm. Eftersom mannen hon hävdade misshandlade henne kunde ha tillgång till vapen i tjänsten togs larmet sannolikt på extra stort allvar. Kvinnan riskerar bl a upp till ett års fängelse p g a sitt tilltag eftersom det finns starka misstankar om att inget brott har begåtts.freedom-1125539__340Känns historien igen? Två av åtalspunkterna i rättegången som avslutades igår, där Tobias, jag och Staten är målsägande, består av just falsklarm när en insatsstyrka krävde att få ta sig in i mitt hem en vårdag i Växjö och när Polisen bankade på dörren halv fem på morgonen en sommarnatt i Tobias föräldrahem på Västkusten.

Vid det senare tillfället stod både insatsstyrka och förhandlare standby kl 04 på morgonen, nyvakna och redo att rycka ut om den första polispatrullen bedömde att läget var allvarligt efter att ha smugit runt Tobias föräldrahem där 7 vuxna och 5 barn sov djupt efter en mysig kväll tillsammans med T:s barndomsvänner.

Eftersom anmälan även den gången bedömdes som mycket allvarlig, och min egen slutsats är att det kan hänga ihop mycket med Tobias yrke, blev än en gång många människor involverade på skattebetalarnas bekostnad.20190613_192024Idag är jag trött. Trött men nöjd över att vara hemma hos Tim igen och lättad över att två hemska dagar är till ända. Det känns också befriande att VI nu inte kan göra annat än att avvakta Tingsrättens dom som kommer nästa vecka och be till Gud för att rätten dömer rätt.20190613_195630Trots allt djävulskt vi utsatts för önskar varken jag eller Tobias vår plågoande fängelse, nej vi önskar av hela våra hjärtan att hen istället för att bli inlåst får hjälp. Hjälp att må bättre och bli en lycklig människa som lever sitt liv istället för att förstöra andras. //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna