VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Särdeles Starka kvinnor och Fröken Friman

Tanken var att Tobias och Theo skulle kommit till Växjö i onsdags och stannat många dagar eftersom skolan var stängd och Tobias sjukskriven efter operationen. Men efter ett litet bakslag med smärta, svullnad och överansträngning valde T att stanna kvar i Stockholm för att kurera sig och själv har jag faktiskt njutit av ensamheten och lugnet.20190602_183823Faktum är att jag sedan sonen flyttade ut i onsdags bara träffat två människor och båda ingår i den grupp av särdeles starka kvinnor som jag känner.

Den ena var Karin ”kvinnan med de många kvaliteterna” som jag hängde med ett dygn vid havet. Ett dygn som bjöd på lika mycket umgänge under tystnad som prat i kvadrat. Lugn, harmoni och lycka med andra ord och precis vad jag behövde.20190531_220101Den andra är Katarina III ”den stora och färgstarka” som kikade förbi på ett glas apelsinsaft idag. Ett glas som 3 1/2 timma senare var tomt sedan länge medan jag var påfylld med visdom, kunskap och insikter om både livet och mänskligheten.

Med vänner som Karin och Katarina sover man gott om natten.20190602_183413På tal om särdeles starka kvinnor träffade jag nyligen Sofia Ledarp som spelar en av huvudkaraktärerna i Fröken Frimans krig. En serie jag missat men som jag varmt vill rekommendera alla som tror på jämlikhet.

Jag plöjde hela första säsongen igår och planerar att göra detsamma med andra säsongen ikväll. Du hittar Fröken Frimans krig på SVT Play.

Foto: Peter Cederling/SVTfrimanledarp2 På tal om något helt annat än särdeles starka kvinnor och jämlikhet…

KUL att så många engagerade sig i gårdagens reflektioner om Robin Hood, återbäringen och bensinskatten. Härligt också att de allra flesta verkar förstå att det handlade om att jag är helt okej med att betala skatt men tycker det är viktigt att det finns en rimlighet i beskattningen och att skattekronorna går till rätt ändamål.

Trevlig kväll! //Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna