VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Prisa Gud för RESTSKATTEN och lägre BENSINSKATT

Sedan barnsben har vi fått höra att Robin Hood tog från de rika för att ge till de fattiga. I vuxen ålder har jag förstått att det är HELT FEL.

Nej den käre Robin tog helt enkelt TILLBAKA de pengar som Prins John (den förtryckande statsmakten) plundrat de fattiga på!robinDen som likt Broder Tuck utbrister ”Prisa Gud! Här kommer skatteåterbäringen!” och tacksamt ser skatteåterbäringen som någon form av bonus är helt fel ute och har uppenbarligen inte förstått systemet som tillåter staten att tvångsspara ens egna pengar med låg ränta. Nej Prisa Gud för restskatten utropar jag!robinmmPå tal om skatt gick jag just med i Bensinupproret 2.0 på Facebook. En grupp som handlar om att väcka opinion och sätta press på våra politiker att det får vara nog med alla dessa höjningar av skatten på bensin och diesel.

Efter fredagens SÄNKNING med 20 öre betalade jag idag 16,79 konor per liter när jag tankade på väg hem från Karin i Fulvik (som för övrigt kör elhybrid)!20190601_193757På tisdag ska riksdagen rösta om indexeringen av bensinskatten (en automatisk uppräkning som sker varje år). Regeringen vill se en HÖGRE uppräkning än vad som föreslagits i den nuvarande M+KD budgeten vilket jag anser är ABSURT med ett bensin- och dieselpris som ligger på nästan 17 kronor litern!rrobbinBensinskatten är ju redan en av många skatter vi betalar med våra redan beskattade pengar (en skatt på skatten så att säga) och även om man bortser från den egna plånboken gör staten sannerligen en klassisk Prins John och rånar bl a transportnäringen genom att höja skatten.

En bransch som för övrigt saknar mer än 5 000 chaufförer per år och som ALLA som inte är 100% självhushållande är beroende utav.australia-162760_1280Kom nu inte dragande med den gamla klyschan om att alla transporter ska ske på järnväg innan du i så fall har en lösning på hur varorna ska hamna hemma hos dig och hur väl våra svenska järnvägar fungerar i verkligheten…

Over and out!//Å


Kommentarer


 1. Madeleine 2 juni, 2019 on 10:44 Svara

  Kanske måste vi minska på transporterna
  tills dess vi har en hållbar lösning.
  Pinsamt att vi människor inte är beredd att offra ngt för att våra barn ska få en dräglig värld att leva i. Pinsamt var ordet!

  • Åza Brennander 2 juni, 2019 on 18:31 Svara

   Ja det är i sanning pinsamt men att höja bensinskatten ännu mer tror jag är långt ifrån lösningen för en bra framtid. Tyvärr tror jag nämligen att det inte är miljön politikerna tänker på i första hand genom den aktionen utan mest hur man ska kunna skaka fram fler skattekronor till staten (som sannolikt inte kommer gå till miljön…….) //Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna