VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ikväll känner jag TACKSAMHET

Om du brukar följa mig här så vet du att jag är något så fint som Hjärtebarnsmamma. När Tim bara var sex veckor gammal konstaterades nämligen att han var född med ett mycket komplicerat hjärtfel, sk DORV av Taussig Bing typ, och jag var overkligt nära att förlora honom innan han opererades akut två veckor senare på Lunds lasarett.20190527_205430
Totalt blev det två stora operationer med hjärtstopp och nedkylning av kroppen innan han var 1 1/2 år men därefter har han mått prima och avslutade sin hockeykarriär i U16 Elit för bara drygt ett år sedan.

En solskenshistoria utan dess like och en erfarenhet som gett mig en ödmjukhet inför livet som jag saknade för 17 år sedan.20190527_202857Två gånger om året påminns jag lite extra om att jag är Hjärtebarnsmamma. Det ena tillfället är Alla Hjärtans dag, som av förklarliga skäl har en helt annan innebörd för oss än för många andra.

Det andra är när det är dags för Doktor Bengt (som följt Tim i många år) och Doktor Johanna att genomföra hjärtkoll på den Finaste jag har.20190527_202742Det är alltid med en liten klump i både mage och hals jag lyssnar till sonens hjärtslag och följer mätningarna på skärmarna men så länge ingenting försämrats sedan sist har vi lärt oss att allt är bra.

Dagen bjöd på glädjande besked när vi dessutom fick veta att några parametrar faktiskt FÖRBÄTTRATS sedan sist. Ett Halleluja moment för oss alla!20190527_203019Efter ultraljudet var det dags för arbets-EKG och både sonen, jag laddade med medhavd matsäck, ägg, mackor, te och apelsinsaft.20190527_203051 Även resultatet av Tims arbets-EKG var godkänt och nu återstår bara att se vad elektroderna han ska sova med inatt kommer registrera.20190527_203832Men jag är faktiskt inte särskilt orolig. Om ultraljudet inte visar några avvikelser så brukar läget vara helt under kontroll och är det någon som vet om det finns anledning till oro är det Tims alldeles egen Hjärtesyster Lotta som funnits med oss sedan han föddes på hennes födelsedag för 17 år, 1 månad och 10 dagar sedan.

För den som tycker det blev lite komplicerat kan jag tillägga att båda alltså fyller år den 12 april.20190527_202928Nästa gång det är dags för hjärtkoll blir den sista som Doktor Bengt och Lotta är med. Då har nämligen Tim hunnit fylla myndig och kommer fortsätta sina kontroller på vuxenavdelningen istället!

Jag har en känsla av att det kommer bli ett tårdrypande avsked, i alla fall från min sida.20190527_203258Innan vi lämnade Växjö lasarett idag kikade jag, som traditionen kräver, förbi det lilla kapellet där man kan skriva i ”böneboken”.

Ikväll känner jag tacksamhet och därför har Tim och jag bidragit med en extra slant till Hjärt-Lungfonden. Vill du också ge en gåva som räddar liv hittar du allt du behöver veta HÄR. //Å


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna