VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

En Svår Natt och Traumatiska Upplevelser efter Operationen

Om vi bortser från skriken av smärta inatt, och att både jag och läkaren som hade jouren förmodligen får dras med tinnitus under lång tid framöver, är läget efter operationen äntligen stabilt.20190515_200318Älsklingen summerar själv från sjukhussängen på Karolinska:

På plussidan:
– 99 % av duktig och trevlig personal
– Nytt och fräscht
– Eget rum
– God mat
– Protesen är på plats 20190515_194746På minussidan:
– 1 % av personalen varit direkt otrevlig
– Höftkulan var i så dåligt skick att ortopeden beskrev den som en skalad apelsin och fullständigt obrukbar efter operationen
– Smärtlindringen inte fungerande på natten och jag själv ombads fatta beslut om jag skall ha fler morfin sprutor, men att de i så fall kunde leda till hjärtstopp 
– Någon råkade gå iväg med min kateter när den fortfarande var inkopplad20190512_130524Efter att ha hört skriken i telefonen och frustrationen när T inte ens kunde få nattsyrran förstå att han frös om de bara fötterna och hon hotade med hjärtstopp kan jag skriva under på att natten för Älsklingen var svår.

Kanske t o m tuffare än när jag inte kunde sova p g a densammes snarkningar häromnatten och mötte soluppgången över Marbella efter att ha givit upp min nattsömn.20190512_131528Mera Marbella kommer men avslutningsvis vill jag bara säga att sjuksköterskan som hade svårt att förstå svenska INTE kommit till Sverige via mitt företag och att språkkunskapen inom sjukvården är viktigare än inom många andra yrken!

Kalmena har ALLTID språkutbildat ALLA läkare och sjuksköterskor vi rekryterat (mer än 500) till de svenska landstingen upp till C1-nivå enligt den europeiska språknivåskalan (riktig bra och nästintill flytande svenska) INNAN de börjat arbeta på sina fasta anställningar i Sverige. Något som jag är extra stolt över efter nattens skräckupplevelse för Älsklingen! //Å


Annons

Kommentarer


 1. Sofia 15 maj, 2019 on 21:17 Svara

  Nej men hjälp!! 😱 Fy vad jag lider med Tobias… 😪

  Kram kram kram

 2. Agneta 16 maj, 2019 on 09:34 Svara

  Hoppas han kryar på. Båda min pappa och min kompis har gjort denna operation , så det är nog ganska vanligt med höftledsproblem.Kram

  • Åza Brennander 17 maj, 2019 on 07:21 Svara

   Ja det är ju en mkt vanlig operation men säkert tuff att genomgå.❤

   • Åza Brennander 17 maj, 2019 on 07:21 Svara

    Ja stackarn.❤

 3. Katarina 16 maj, 2019 on 11:09 Svara

  Oh, fy vad hemskt det låter. Hoppas att det känns bättre snart för honom.
  Låter ju hemskt att jag själv ska avgöra om jag vill ha smärtlindrig och riskera hjärtstopp eller ligga där med hemsk värk!! Pest eller kolera liksom.

  Och katetern, ja men herregud!!

  Lider med Tobias nu, du får va lite extra snäll nu :)

  • Åza Brennander 17 maj, 2019 on 07:20 Svara

   Det går åt rätt håll.❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna