Nu kanske du trodde att det var färdigrest i Skåneland men så är det inte. Faktum är att jag har två pärlor kvar att presentera och om jag skulle vara tvungen att välja bara en favorit av de Petit Hotel vi besökt så blir det faktiskt Bodelssons by the Sea!
Men det är ju en hiskelig tur att jag inte behöver välja eftersom alla Petit Hotel vi besökte i helgen verkligen är fantastiska!Mottot på Bodelssons by the Sea lyder ”Som att gunga sin själ i en hammock” och det var precis så jag kände när vi välkomnades in i det lilla hotellet som överraskade stort. En minst lika stor upplevelse som att äta och bo på Bodelssons är att träffa Leena med det samma efternamnet.
Ett energiknippe av rang som inte bjöd på en tyst minut. En färgstark och enormt driftig kvinna som jag tog till mitt hjärta innan vi ens hunnit få nyckeln till rummet.Och VILKET RUM vi fick med utsikt över hav och land i Tosteberga!På den storslagna baksidan av hotellet hittades även jacuzzi och utomhuspool!Badkruka som jag (till skillnad från Kärleken) är nöjde jag mig dock med bara badrock och att bara njuta av den magnifika utsikten och härliga atmosfären.Innan det var dags för middag fick vi berättat för oss bakgrunden till Bodelssons ekohotell i Hanöbukten och den inte helt enkla resan från ordinär familjevilla med rött tegel och tuija häck.Häcken som skyddade mot havets vindar men skymde all utsikt blev såklart ett minne blott när Leena bestämde sig för att ta över Jonas familjehem, totalrenovera, slänga på en våning till och öppna upp för bed and breakfast…Jonas var från starten inte odelat positiv men en god make gör såklart som hustrun önskar med förvissningen ”happy wife – happy life” och idag är hans bygge ett lyxigt hotell med restaurang, 8 dubbelrum, pool och jacuzzi!En himla tur var såklart att Jonas är snickare i grund och botten så efter att Leena designat hotellet samt Jonas spikat och hamrat varje ledig stund anlände de första gästerna tre år senare. (Läs hela historien här).Eftersom Jonas numera är den som lagar all mat i köket han byggt kan man ju misstänka att han blev ganska trött på att bygga och att det är en av anledningarna till att han numera snickrar ihop fantastiska rätter av ekologiska råvaror istället. Något vi alla senare var eniga om att Jonas ”the handy man” gör med bravur! På Bodelssons kan man välja mellan 3 förrätter, 3 huvudrätter och 3 desserter och det var inte helt enkelt bestämma vilka av läckerheterna på menyn man helst ville ha.För egen del valde jag att börja med halstrade pilgrimsmusslor tillsammans med avokadokräm, forellrom, sesamkex, brynt limesmör och krasse.Till huvudrätt valde många fiskgrytan men jag satsade tungt på lammentrecote med rotfruktskaka, sparris samt rosmarin- och vitlökssås eftersom jag ofta lagar fiskgryta själv.När det var dags för dessert kunde ingen av oss välja så vi tog in alla tre och delade systerligt!Vad sägs om chokladmousse med vispad havregrädde och bär, rabarberparfait med mandelsmul, flädergranité och bär?
Eller Moccapannacotta med passionsfruktcremé, mörk choklad och torkad yoghurt (min favorit)?Ett par andra favoriter är min nya jumpsuit från TrueMe och denna härliga man som orsakar mig så mycket glädje (och något bekymmer då och då)… Sedan finns det ju de av mina kvinnliga favoriter som gör vad som helst för att komma med på bild så här kommer en till där min alltid lika diskreta och nedtonade vän Tanja också ”smugit” sig in. 😉 <3Efter en natt fylld av mordhistorier, skratt, teorier och gemenskap, samt en ekologisk frukost med Jonas hembakta bröd i solskenet, rullade vi vidare mot resans slutmål i förvissningen att vi kommer tillbaka.
Stort tack Leena och Jonas för er generositet och gästfrihet. Att vi ses igen på Bodelssons by the Sea är ställt utom all tvivel! /ÅDen lustfyllda helgen genom skånska landskap i gastronomins tecken arrangerades av Leena på Petit Hotel i samarbete med Tanja Fylking.
I love the byxdress.
Mee toooooo! 😉
Fantastiskt kreativt par, Jonas och Leena!!!!
Alldeles UNDERBARA!?❤